Izvor: Tanjug
08.01.2023 u 10:53
0

REPUBLIKA SRPSKA JE NAŠA NAJVEĆA SVETINJA: Dodik ponosan na sve ono što je Srpska danas

Republika Srpska je naša najveća svetinja, naš život

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je ponosan na sve ono što je Srpska danas i srećan što se i ove godine dostojanstveno i svečano obeležava najvažniji dan za sve koji istinski vole Republiku Srpsku.

Dodik je istakao da je ponosan i na srpski narod kada vidi koliko voli svoju zemlju.

DODIK IZNEO JASAN STAV BEZ STEGE: „Niko ne može sprečiti obeležavanje Dana Republike Srpske!“

– Republika Srpska je naša najveća svetinja, naš život. Ima dovoljno širine i ljubavi za sve dobre ljude, svih vera i nacija. Proslava 9. januara je dan našeg okupljanja, dan njenog rođenja i dan kada se sećamo svih onih koji su dali život da bismo imali svoju zemlju i svoju slobodu – napisao je Dodik na Instagramu.

On je naveo da će obeležavanje Dana Republike početi danas polaganjem venaca palim borcima, zatim dodelom odlikovanja zaslužnim institucijama i pojedincima, te svečanom akademijom.

– S velikom radošću iščekujemo i sutrašnji defile, koji će ove godine biti održan u Istočnom Sarajevu – dodao je Dodik.

Predsednik Srpske istakao je da ga posebno raduje to što će ove godine početi još jedna lepa praksa, a to je dodela zlatnika bebama rođenim na dan rođenja, kako je rekao, najvoljenije Republike.

– Želja mi je da ova aktivnost postane tradicija i da radost ovog velikog dana osete i naši najmlađi stanovnici rođeni 9. januara – naveo je Dodik.

Dodik je komentarisao i vest o ranjavanju srpskih dečaka kod Štrpca na KiM i naveo da je radost slavlja Božića pomutila strašna vest o tom monstruoznom napadu, koja je potresla sve u Republici Srpskoj.

– Republika Srpska je uz Miloša i Stefana, i sve naše ljude na Kosmetu – poručio je Dodik.

Centralne manifestacije povodom obeležavanja Dana Republike Srpske biće održane danas u Banjaluci i sutra, 9. januara, u Istočnom Sarajevu. U Banjaluci su povodom proslave Dana Republike danas i sutra planirane obustave saobraćaja, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter