Izvor: happybsc
28.02.2024 u 16:55
0

SAMO ŠTO NE POVADE OČI JEDAN DRUGOM: Novo prepucavanje Plenkovića i Milanovića ovoga puta zbog slanja hrvatskih vojnika u Ukrajinu

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je da nema slanja hrvatskih vojnika u Ukrajinu, ali ga je predsednik Hrvatske Zoran Milanović optužio da bi to učinio kada bi mogao.

Hrvatska nije ponudila slanje svojih vojnika u Ukrajinu, kazao je Plenković na konferenciji za novinare, nakon što je francuski predsednik Emanuel Makron, posle samita zapadnih saveznika Ukrajine u Parizu, kazao da nije isključeno slanje vojnika u Ukrajinu u budućnosti, javlja HRT.

NIJE NI POČEO, A VEĆ BI DA IDE…. JAKOV MILATOVIĆ naslutio OSTAVKU I NA MESTO PREDSEDNIKA CRNE GORE?

Plenković je podsetio da su nedostajala četiri glasa u Saboru da se odobri učešće Hrvatske u misiji obučavanja ukrajinskih vojnika, ali pošto nije uspela ni ta simbolika, kako je rekao, Hrvatska nije ni nudila opciju da njeni vojnici idu u Ukrajinu.

„To ne znači da mi ne nastavljamo vojno da podržavamo Ukrajinu. To radi hrvatska vlada sve vreme, to ćemo i nastaviti“, dodao je Plenković.

Milanović je ocenio, međutim, da je Plenkovićeva izjava potvrdila definitivno da je oin „premijer opasnih namera koji bi, da može, odveo Hrvatsku i hrvatske vojnike u rat u Ukrajini“.

„Iz njegovih reči jasno proizlazi kako ‘Hrvatska nije ponudila slanje svojih vojnika u Ukrajinu’ samo i jedino zbog toga što Plenković sada ne može računati na podršku Hrvatskog sabora i predsednika Republike za takvu ludost“, naveo je Milanović.

Prema oceni Milanovića, Plenković do danas nije prežalio što je Hrvatski sabor sprečio indirektno uključivanje Hrvatske u rat u Ukrajini, a posebno mu smeta to što sada „ne može Hrvatsku odvesti u još veću katastrofu, odnosno ne može samovoljno ponuditi slanje hrvatskih vojnika u Ukrajinu“.

„Da nema Hrvatskog sabora i predsednika Republike, jasno je, Plenković bi Hrvatsku direktno uključio u rat u Ukrajini“, navedeno je u saopštenju Kancelarije predsednika Hrvatske.

Milanović je zatražio od premijera da saopšti o čemu se tačno razgovaralo u Parizu i što je tamo obećao u ime Hrvatske.

„U čije ime i za čiji interes Plenković sebi uzima pravo već i učestvovati u raspravama o učeščću hrvatskih vojnika u ratu u Ukrajini? Forsira li Plenković uvođenje obavezne vojne obuke u Hrvatskoj zato da bi pripremio hrvatske vojnike za slanje u rat u Ukrajinu?“, navedeno je u saopštenju Milanovića.

„Stav predsednika Republike Zorana Milanovića je čvrst i jasan: dok je predsednik države i vrhovni zapovednik Oružanih snaga Republike Hrvatske ni jedan hrvatski vojnik neće ići ratovati u Ukrajinu. Jedino rešenje rata u Ukrajini je postizanje mirovnog sporazuma koji će sprečiti nove žrtve i spasiti hiljade života“, poručio je Milanović.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter