Izvor: BSC HAPPY
16.08.2023 u 14:33
0

SNIMAK KOJI JE ODUŠEVIO BALKAN: Pravoslavni sveštenik ZAPEVAO na hodžinoj svadbi! (VIDEO)

Pravoslavni sveštenik Dobrica Tepić preuzeo je mikrofon i izveo emotivnu pesmu “Kao moja mati” poznatog izvođača Zdravka Čolića

Efendija Haris Mekić koji je poreklom iz Kačuna i Elma Duranović iz Jajca udružili su se u svetom braku, a njihovo šerijatsko venčanje označilo je poseban trenutak u Krzlar-Aginoj džamiji, budući da je to prvo takvo slavlje nakon trideset godina u Mrkonjić Gradu, prenose lokalni mediji.

Ova svadbena ceremonija nije samo bila odraz posebnog doprinosa verničke zajednice, već i pravi simbol otvorenosti srca, međusobnog razumevanja i tolerancije među pripadnicima različitih verskih grupa.

MLADIĆ IZ SRBIJE HEROJ REGIONA: Spasio bračni par iz zapaljenog automobila u Crnoj Gori (FOTO)

Na ovom venčanju su se okupili imami, pravoslavni i katolički sveštenici, zajedno sa mnogim drugim prisutnima, svi zajedno stvarajući nezaboravnu atmosferu, ispunjenu pjesmom i radosti zbog venčavanja ovog mladog para.

Jedan poseban trenutak na svadbenoj proslavi dočarao je duh razumevanja i zajedništva. Pravoslavni sveštenik Dobrica Tepić preuzeo je mikrofon i izveo emotivnu pesmu “Kao moja mati” poznatog izvođača Zdravka Čolića.

Ovaj gest duboko je obogatila atmosferu venčanja, potvrđujući poruku o toleranciji i prihvatanju među različitim verskim zajednicama.

Snimak ovog posebnog trenutka brzo se proširio društvenim mrežama, osvojivši simpatije širom Bosne i Hercegovine, ali i šire.

Kad u zemlji distinkcije na naše i njihove na osnovu imena, načina molitve i obraćanja istom Bogu, dočekaš da pravoslavni sveštenik zapeva na hodžinoj svadbi. Oduševljenje, korak napred od onih 536.374 unazad. Vraćamo se jedinoj legalnoj i smislenoj podeli ljudi, dobar-loš čovek – stoji u opisu videa.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter