Izvor: Kurir
23.04.2024 u 16:28
0

SPROVEDENA VELIKA AKCIJA EUROPOLA U SARAJEVU: Ne zna se gde je čuveni ROLEKS

Europol je danas saopštio da je sproveo veliku akciju protiv osumnjičenih koji su deo "užeg kruga" narko bosa u Bosni i Hercegovini, uhapšenog 2022. godine, i da su uhapšene 23 osobe.

Danas je „pao“ uži krug narko bosa Edina Gačanina, koji je lišen slobode u novembru 2022. godine.

– U operaciji „Pustinjsko svetlo“ nekoliko partnera iz celog sveta sarađivalo je da nanese novi veliki udarac ovoj kriminalnoj strukturi. Pripadnici zakona su pretražili 40 lokacija na terenu, a priključili su im se specijalci Evropola, kao i pripadnici američke agencije za borbu protiv droge (DEA) i FBI – navedeno je u saopštenju Europola.

Dodaje se da među 23 osobe koje su juče uhapšene, nisu samo pomagači, već i korumpirani zvaničnici identifikovani kao pomagači kriminalnih aktivnosti mreže.

– Uoči ove akcije, organi BiH su već bili uhvatili dvojicu osumnjičenih i zaplenili 55.000 evra u kešu, osam komada vatrenog oružja, 11 policijskih radio stanica i dokumentaciju o pranju novca. Na dan sprovođenja akcije, službe za sprovođenje zakona dodatno su oduzele gotovinu, automobile, laptopove i druge dokaze – ističe se u saopštenju.

Dejo Savićević i Zvezdan Terzić se oprostili od Mićunovića: „Bio si hajduk nad hajducima“

Još se ne zna gde je skupoceni „rolex“

Šef Specijalne policije FUP-a Mustafa Selmanović, koji je uhapšen u Sarajevu, tražio je u prostorijama MUP-a KS da bude podvrgnut poligrafskom testiranju, a kako bi, navodno, dokazao da nema ništa s onim što mu Tužilaštvo BiH stavlja na teret.

Osim Selmanović, isto su tražila i tri uhapšena pripadnika FUP-a, koji su osumnjičeni da su pre osam godina u Sarajevu čuvali vođu narkokartela Edina Gačanina Tita.

Radi se o policajcima Adinu Ćatiću, Emiru Druškiću i Senadu Kadiću.

Osim toga, još je nepoznato gde se nalazi skupocjeni sat „Rolex“ koji je, navodno, Selmanović dobio na poklon od Gačanina, kao znak zahvalnosti.

On nije pronađen tokom pretresa Selmanovićevog stana i vikendice. SIPA je jutros objavila da je uhapšenima blokirala račune i zamrznula stotine hiljada maraka.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter