Izvor:
29.11.2016 u 20:30
0

SRAMNA DISKRIMINACIJA: U zemlji sa 30 posto Srba, od 19 ministara NIJEDAN Srbin!

Crna Gora je u ponedeljak dobila novu, 41. vladu, koja će imati 19 ministarstava i dva potpredsednika, na čelu sa premijerom Duškom Markovićem. U novoj crnogorskoj vladi nema predstavnika Srba, što je Marković objasnio "novim političkim okolnostima"

Marković je na toj poziciji zamenio Mila Ðukanovića, koji je bio premijer u šest mandata, što ga po dužini vladanja i broju mandata čini političarem koji je najduže obavljao premijersku dužnost u crnogorskoj istoriji.
Inače, ovo je treće Ðukanovićevo povlačenje iz državne politike, pri čemu je svaki put zadržao poziciju predsednika Demokratske partije socijalista.

Vlada je izabrana jednoglasno na sednici kojoj nisu prisustvovali poslanici opozicionih stranaka i koalicija. Oni su odlučili da bojkotuju sednice Skupštine sve dok pokušaj terorističkog napada u izbornom danu ne dobije sudski epilog.
Marković, koji je i zamenik predsednika DPS-a, je u svom ekspozeo poručio da će nova vlada uvesti državu u NATO, posvetiće se odnosima sa susedima, EU, SAD i Kinom i nastojaće da prevaziđe nerazumevanje u odnosima sa istorijskim saveznikom Rusijom.
Premijer je najavio zatvaranje svih poglavlja do 2019. On je pozvao opoziciju da se priključi vlasti kako bi radili zajednički za dobro Crne Gore.
– To se posebno odnosi na one političke subjekte i one političke lidere koji su zajedno sa nama radili na promociji modela vlade izbornog poverenja. Šaljem im poruku da sam otvoren za njihovo ucešće u vladi kad god to procene i kada im to političke okolnosti dozvole – poručio je Marković nakon što je položio zakletvu.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter