Izvor: Tanjug
29.06.2020 u 15:58
0

Sutra u ponoć kraj hrvatskog predsedavanja EU

Sutra u ponoć Hrvatskoj prestaje šestomesečni mandat zemlje predsedavajućeg Savetom Evropske unije, a evroparlamentarac Tonino Picula (SDP) ocenio da se konačni rezultati tog predsedavanja ne mogu procjenjivati prema uobičami standardima, jer se Hrvatska morala prilagoditi digitalnom načinu upravljanja Evropom,a da je u svietu prepunom izazova, tokom tih šest meseci bila stavljena pod posebav pritisak.

OVA VAS SIGURNO INTERESUJE!

Sutra od 6h NA SNAZI NOVE MERE! KAZNE za one koji se ne budu pridržavali!

U Užicu ZASEDA KRIZNI ŠTAB! Moguće uvođenje VANREDNOG STANJA!

KORONA U POLIKLINICI: Za sada zaraženo 210 studenata iz Beograda

Na INFEKTIVNOJ KCV ostalo još samo 5 MESTA! Otvara se NOVA KOVID bolnica!

Picula je ovo, kako prenosi hrvatski Euroaktiv, rekao na video konferenciji sa novinarima zajednički organizovale kancelarije Europskog parlamenta u Zagrebu i Berlinu, kako bi im predstavili rezultate hrvatskog predsjedanja, očekivanja od Njemačke koja to predsedavanje preuzima od 1. jula, te aktualne izazove s kojima se EU tek treba obračunati.

Uz podsećabhe da su se pred najmlađom članicom EU tokom njenog predsedavanja bili brojni izazovi- Brexit i pitanje višegodišnjeg finansijskog okvira oko kojeg se još uvijek nije pronašlo kompromisno rješenje, Euroktiv prenosi i Piculino podsećanje i ocenu da je tokom hrvatskog predsedvanja EU deblokiran status Severne Makedonije i Albanije, kao I da je otvoreno novo poglavlje u pregovorima s Crnom Gorom.

MORATE ZNATI I OVO

BRISEL OTVORA GRANICE ZA SRBIJU: Danas odluka o uslovima za ulazak u zemlje Unije

EKSKLUZIVNO OTKRIVAMO: Pogledajte koga predsednik Vučić zove u zoru

OVO JE NA PREMIJERKU OSTAVILO POSEBAN UTISAK: To je bio pravi šah-mat

I evroparlamentarka Željana Zovko iz HDZ-a politiku proširenja na Zapadni Balkan predstavila kao uspeh hrvatskog predsedavanja EU.

„Pitanje Zapadnog Balkana i proširenja vratilo se na evropski dnevni red“, rekla je I dodala da od nemačkog predsedavanja očekuje “fokus na sanaciju ekonomskih posledica krize uzrokovane korona virusom, kao i postizanje dogovora oko Višegodišnjeg finansijskog okvira”.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter