Izvor: Tanjug
05.02.2022 u 18:56
0

ŠVAJCARSKA: Obeležan Dan Republike Srpske, prisustvovala i predsednica Cvijanović

Srpska zajednica u Švajcarskoj danas je obeležila Dan Republike Srpske, u prisustvu predsednice RS Željke Cvijanović.

Cvijanović je na Instagramu navela da je prva aktivnost u okviru proslave bila liturgija i lomljenje slavskog kolača u Hramu Svete Trojice u Cirihu.

-Srećna sam što sam danas ovde i što imam priliku da sa našim ljudima učestvujem u obeležavanju našeg velikog nacionalnog praznika- napisala je Cvijanović.

Predsednica RS objavila je da se u Crkvi Svete trojice u Cirihu srela i sa decom „koja od malih nogu neguju našu tradiciju i identitet na ovim prostorima“.

Predsednica RS sastala se i sa predstavnicima dijaspore iz Republike Srpske u Švajcarskoj, kojima je na Instagramu zahvalila na „konstruktivnom razgovoru i posvećenosti Republici Srpskoj“.

-Dijaspora predstavlja važan resurs i veliku razvojnu šansu Republike Srpske, a na sastanku smo konstatovali da postoji obostrana opredeljenost ka dodatnom institucionalnom povezivanju i daljem razvoju privrednih i poslovnih veza- navela je Cvijanović.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter