Izvor: Tanjug
22.05.2020 u 13:21
0

Tužilaštvo BiH istražuje vize izdate Iračanima

Tužilaštvo BiH intenzivno radi na istrazi o izdavanju turističkih viza državljanima Iraka, a koje su mimo procedura izdavali pojedinci iz Ambasada BiH u Amanu.

Iračani su sa tim vizama u BiH dolazili kao navodni turisti.

Granična policija BiH je krajem prošle godine sa Sarajevskog aerodroma vratila 50 državljana Iraka, koji su imali turističke vize, za koje je kasnije utvrđeno da su plaćene po 1.000 evra preko posrednika u Ambasadi BiH u Jordanu.

PROČITAJTE JOŠ I OVO

NOLE SLAVI 33. ROĐENDAN! „Imao je deset godina, odradili smo jedan trening i bio sam šokiran!“ (VIDEO, GALERIJA)

ČETIRI GODINE OD ODLASKA VELIKANA Bata Živojinović, nepobedivi Valter

SESTRE SA INFEKTIVNE, SRPSKE HEROINE Kinezi snimili dokumentarac o našoj borbi sa koronom! (VIDEO, GALERIJA)

EKSKLUZIVNO! NAJBOLJI SRPSKI TRAVAR SA TARE: Ovo je vekovni recept za polipe! (VIDEO)

Sarajevski dnevnik piše da je istragom do sada utvrđeno da ovo nije bio izolovan niti prvi slučaj, te dodaje da je na hiljade takvih predmeta u kojima su Iračani kao navodni turisti preko BiH želeli da se domognu Evrope.

Reč je o osobama koje su imale ugovorenu rutu dolaska i odsedale su u jednom sarajevskom hotelu.

U istragu se prošle godine uključilo i Ministarstvo inostranih poslova u Savetu ministara koje je odmah po objavljivanju informacije u vezi sa slučajem deportacije iračkih državljana sa sarajevskog aerodroma zatražilo zvaničnu informaciju od Ambasade BiH u Amanu, kao i od Granične policije.

Bio je izdat i nalog za upućivanje tima za kontrolu u Ambasadu u Amanu.

OVO MORATE ZNATI

VUČIĆ SA HEROJIMA BORBE PROTIV KORONE Prijem za medicinske radnike Srbije (VIDEO)

ISPOVEST ČIPOVANOG MLADIĆA IZ MALMEA: Prihvatite istinu, nećete im pobeći, ali… (VIDEO)

Počinje testiranje na lični zahtev građana na koronu

MASAKR U JABUKOVCU: Nova optužnica, u sve je umešana droga!

„Svi ti podaci sada su upućeni u Tužilaštvo, a u celoj priči postoje ozbiljne indicije da su lažne vize izdavali i zaposleni u Ambasadi. Pojedinci su tvrdili da su to sasvim legalne turističke vize, ali je pitanje ko je iz Sarajeva slao dokumenta da je reč o turistima kada se zna da su Iračani građani visokog migracionog rizika“, navodni dnevnik.

Proverava se i da li je bilo ovakvih slučajeva u drugim ambasadama, a u vezi s dolaskom državljana Maroka, Alžira, Pakistana i Avganistana.

Poštovani čitaoci, Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti ovde za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter