Izvor: Tanjug
27.05.2020 u 09:35
0

VANDALIZAM U PIPERIMA Tinejdžer čekićem uništio mermernu ploču o borbi protiv fašizma

Crnogorska policija uhapsila je Podgoričanina L.V. (18) zbog sumnje da je u noći između subote i nedelje uništio mermernu ploču na spomeniku na Ravnom Lazu, u Piperima, koji simbolizuje otpor crnogorskog naroda fašizmu i okupaciji Crne Gore.

Crnogorska policija uspela je da za nešto više od 48 sati identifikuje osobu koja je čekićem polomila dve mermerne ploče na spomeniku podignutom u čast 8. jula 1941. godine, kada je održan sastanak Pokrajinskog komiteta KPJ za Crnu Goru, Boku i Sandžak i donesena odluka o podizanju ustanka – 13. jula.

Osumnjičeni je sinoć saslušan u Centru bezbednosti u Podgorici i pred inspektorima je priznao delo.

Nakon toga je sproveden u Osnovno državno tužilaštvo. Tužilac će se izjasniti da li će L.V. odrediti zadržavanje do 72 sata.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter