Izvor: Tanjug
25.08.2020 u 12:57
0

ZAEV: Sutra predlog programa i sastav nove vlade!

Lider Socijaldemokratskog saveza Makedonije u Severnoj Makedoniji i mandatar za sastav nove vlade Zoran Zaev najavio je da će sutra podneti predlog programa i sastav vlade, prenosi portal Plusinfo.

U izjavi za TV21, Zaev je rekao da očekuje da danas budu verifikovani mandtati novih poslanika, koji će zauzeti mesto onih poslanika koji će napustiti parlament zbog funkcija u izvršnoj vlasti.

– Kada prođe ova procedura podneću predlog o vladi. Danas do kasno uveče će trajati procedura verifikacije mandata. Verovatno sutra ujutro ću podneti predlog o vladi. Nakon toga poslanici će imati vremena da se upoznaju sa novom vladinom programom, kao i sa biografijama kandidata za ministre – kazao je Zaev.

OVO MORATE ZNATI

DANAS OBAVEZNO PONESITE KIŠOBRANE: Čekaju nas pljuskovi i grmljavina, a pogledajte kada dolazi razvedravanje!

TENZIJA NE JENJAVA, COVID-19 HARA: Iako imamo najmanje novozaraženih u poslednja dva meseca, u septembru nam PRETE ČETIRI KORONA BOMBE!

ĐACI NESTRPLJIVI DA KRENU U ŠKOLU! ŠARČEVIĆ: Angažovaćemo kadrove s biroa, imamo i oko 3.000 volontera!

Još jedan grad u Srbiji UKINUO VANREDNU SITUACIJU: Poslednja četiri dana NEMA NOVOOBOLELIH!

Dr Petrović o „najcrnjem scenariju“: Zašto do sudara gripa i korone MOŽDA NEĆE DOĆI i ko MORA DA SE VAKCINIŠE?

Zaev je 14. avgusta dobio mandat za sastav nove vlade, nakon što je makedonsko Sobranje konstituisano 4. avgusta.

Prevremeni parlamentarni izbori u toj zemlji održani su 15. jula.

Socijaldemokratski savez Makedonije i albanska Demokratska unija za integraciju prošle nedelje su saopštili da su formirali većinu, te da imaju 61 poslanika, koliko je neophodno od ukupno 120, za izbor nove vlade.

Na prevremenim izborima Socijaldemokratski savez Makedonije osvojio je 46 mandata, opozicioni VMRO-DPMNE 44, albanska DUI 15, Alijansa za Albance i Alternativa 12, Levica dva i Demokratska partija Albanaca jedno poslaničko mesto.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter