Izvor: Tanjug
17.11.2021 u 11:34
0

BELORUSIJA: Studija pokazala da je vakcina Sputnjik V efikasna 96,3 odsto

Ruska vakcina protiv korona virusa Sputnjik V pokazala je visoku bezbednost i efikasnost od 96,3 odsto u novoj studiji sprovedenoj u Belorusiji koja je obuhvatila 1,2 miliona ljudi, saopštio je danas Ruski fond za direktne investicije (RDIF). 

U saopštenju se napominje da su učesnici ispitivanja primili dve doze vakcine između januara i septembra 2021. godine, kao i da se da visoka efikasnost vakcine obuhvata i delta varijantu korona virusa, koja je u Belorusiji dominantna od jula ove godine, prenose strani mediji. 

PROČITAJTE JOŠ: ESTONIJA: Postavljanje žilet žice duž granice sa Rusijom 

RDIF navodi da novi podaci o visokoj efikasnosti Sputnjika V dopunjuju one iz kampanje vakcinacije u Belorusiji između januara i jula, kada je na osnovu imunizacije 860.000 ljudi ta vakcina pokazala efikasnost od 97,2 odsto.

Belorusija je prva strana zemlja koja je registrovala Sputnjik V i koristi tu vakcinu za imunizaciju stanovništva.

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter