Izvor:
08.05.2019 u 12:52
0

DA LI JE ZAISTA TAKO?! Najveće zablude u koje u dvadesetima verujemo!

Dvadesete su definitivno najkonfuzniji period našeg života, ili nam se barem tako čini. To je ono vreme kada prolazimo kroz najveće promene, svakodnevno se preispitujemo i ni u šta nismo sigurni.

U dvadesetim tražimo osobu kakva želimo da budemo. Tokom procesa izgradnje, često ćemo grešiti i to nije ni malo neobično, ali ćemo onda kada se trudimo da svoje greške ispravimo postati još jača i odgovornija osoba, koja odrasta.

Greške nisu najgora stvar koja nam se dešava, jer smo ljudi i svi ih pravimo u manjoj ili većoj meri, naročito u dvadesetim godinama, kada mislimo da smo popili svu pamet sveta, a ustvari nas čeka gomila iskustva, koje ćemo morati da iskusimo, kako bismo naučili da što manje grešimo.

Pa ipak, postoje one greške, koje je svako od nas napravio barem jednom u svojim dvadesetima, koje su nam se tada činile, kao omanji smak sveta, a onda smo vremenom uvideli, da su bile bezazlene i da su više bile lekcije iz kojih smo mnogo naučili, nego što su bile fatalne greške!

Mislite da vam je obrazovanje dovoljno

Visoka inteligencija, talenat i fakultetska diploma, možda vas kvalifikuju za dobar, čak i odličan posao, ali do posla iz snova nećete doći samo znanjem. Potrebno je mnogo truda, rada na sebi, usavršavanja i sticanja iskustva, kako biste jednog dana zaista bili na poziciji koju želite.

Možda ste bili razočarani što po završetku faxa niste dobili očekivanu ponudu, ali kada za to dođe vreme, shvatićete da je sve baš tako trebalo da bude, jer ste tek u tom trenutku posedovali dovoljno zrelosti i znanja, koje ježeljena pozicija zahtevala.

Loše se ophodite prema svom zdravlju

Već kada počnete da radite svoj prvi posao shvatićete da vam lude žurke do jutra više neće prijati, da će vaše telo biti sve iscrpljenije, a misli sve odsutnije. Kada počnete sa ozbiljnijim životom, koji od vas zahteva više odgovornosti, shvatićete da neke navike nisu samo nezdrave, nego su i pogubne po vaše zdravlje i tek u tom trenutku počećete odgovornije da se ponašate prema sebi.

Ne vodite računa o štednji

Rane dvadesete su verovatno poslednje godine, kada ćete novac izjednačiti sa srećom. Svi smo prošli kroz fazu da smo oduševljeni da damo veliki novac na patike koje nam se sviđaju ili na telefon, koji imaju svi.

Novac i materijalne stvari, zaista su mnogo daleko od sreće, ali su veoma bliski sa budućom sigurnošću. Nove patike vam u životu neće pružiti ništa osim boljeg modnog look-a, ali će vam vaša štednja obezbediti lični fond, koji jednoga dana možete iskoristiti za usavršavanje, ili ga spojiti sa fondom svog emotivnog partnera, kada dođe vreme da kupite zajednički auto. Dakle, što pre steknete svest da se sreća ne krije u materijalnom, ali da ako pametno baratate svojim novcem, možete jednom u budućnosti uložiti u svoju sreću, postaće vam je jasno da je vreme da počnete racionalno da raspolažete svojim novcem.

Happytv.rs
Foto: Instagram

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter