Izvor:
24.03.2017 u 13:35
0

OVO SIGURNO NISTE ZNALI: Pogledajte zašto stjuardese drže ruke iza leđa kada ulazite u avion!

Sigurno ste ruke stjuardese primetili tek tokom bezbednosne demonstracije pre poletanja aviona, ali ako počnete da obraćate pažnju na njih – primetićete nešto veoma interesantno.

Ovo nije poza koju koriste samo prilikom ukrcavanja u avion, već je koriste i kada se kreću kroz kabinu – ruke su im pažljivo smeštene iza leđa.

S obzirom na to da u pitanju nije prirodan položaj, ne možemo, a da se ne zapitamo šta se krija iza ove poze.

Odgovor je veoma interesantan i krajnje ozbiljan – one obavljaju veoma važan posao – prebrojavaju putnike.

U njihovim šakama nalazi se mala brojalica koja im služi da prebroje sve putnike koji su ušli avion kako bi se njihov broj poklapao sa onim u dokumentaciji aviona.

U pojeidnim slučajevima ovo prebrojavanje može da pomogne stjuardesi pomogne koliku težinu avion nosi i da li je potrebno da se teret u trupu aviona premešta kako bi ste postigao balans ili čak i sami putnici (kada je u pitanju mali avion).

Ipak, zašto to skrivaju od putnika? Razlog za ovo je jako prost, osoblje aviona ne želi da ometa putnike i skreće pažnju na sebe.

telegraf.rs
foto:arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter