Izvor: Novosti
21.09.2023 u 22:55
0

FRITATA iz rerne, uvek dobro rešenje

Italijani su majstori da ni od čega naprave jelo zbog kog vam krene voda na usta. Fritata se pravi kada u kući imate jaja i poluprazan frižider. Ova sa prazilukom je samo jedna od brojnih varijacija, a vi improvizujte.

Sastojci Količina
praziluk 2 struka
tikvica 1 mala
jaja 6 komada
sir koliko imate
so 1/2 kašičice
biber po ukusu
origano

ulje

1 kašičica

30 ml

 

Kako pripremiti

Uključite rernu da se zagreje na 180 stepeni i dok se rerna greje na malo ulja u tučanom tiganju propržite praziluk iseckan na kolutove. Tikvicu narendajte, posolite i ocedite od viška vode, pa dodajte praziluku, posolite i pobiberite i pržite zajedno još 5 minuta. U činiji ulupajte jaja, posolite ih pazeći da ne preterate, dodajte malo sira i origano, pa prelijte povrće. Ne mešajte jaja, pa posle 2 – 3 minuta stavite fritatu u zagrejanu rernu i pecite oko 15 minuta.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter