Izvor: SD
22.09.2023 u 07:58
0

SAZNALA DA JE TRUDNA TEK KAD JE ZAPOČEO POROĐAJ! Onda je usledio ŠOK

19-godišnja Fej Vajt iz Engleske tvrdi da nije imala pojma da je trudna - sve dok njena novorođena ćerka nije bukvalno izašla iz nje. Vajt, koja je 6. maja rodila svoju ćerku Lunu, čak je situaciju u kojoj joj je vodenjak pukao pripisala infekciji urinarnog trakta, pre nego što je počela da se porađa.

Nije bilo nikakve promene tih 9 meseci!

19-godišnja Fej Vajt iz Engleske tvrdi da nije imala pojma da je trudna – sve dok njena novorođena ćerka nije bukvalno izašla iz nje. Vajt, koja je 6. maja rodila svoju ćerku Lunu, čak je situaciju u kojoj joj je vodenjak pukao pripisala infekciji urinarnog trakta, pre nego što je počela da se porađa.

„Uradila sam oko šest testova za trudnoću tokom devet meseci i svi su bili negativni„, rekla je Fej, koja je priznala da ona i njen partner s kojim je četiri godine, Aidan Behrens (21), ne koriste redovno kontracepciju i da je znala da uvek postoji element rizika.

Fej koja ima dvogodišnjeg sina, Brody-Chasea, i koja je izgubila još jedno dete u 18. nedelji trudnoće, rekla je da ova trudnoća nije nimalo slična onim ranijim.

Ova mlada mama je objasnila da je njen menstrualni ciklus bio normalan pre porođaja i da nije imala vidljiv stomak. Prepoznala je simptome blagog refluksa kiseline, koji je uobičajen tokom trudnoće, ali to nije izazvalo nikakvu uzbunu.

„Život je bio vrlo prosečan sve dok se jednog jutra nisam probudila uz ogroman nalet vode„, rekla je.

Fej je, nakon što je već ranije rađala, znala da se porađa čim su joj počeli trudovi. Rekla je da je bila u šoku i zbunjena, te je izbezumljeno zvala svekrvu da je odveze u bolnicu.

„Otišla sam na WC jer sam osećala jak pritisak i nešto je izlazilo. Odgegala sam natrag u svoju spavaću sobu i ispostavilo se da je to bila njena noga. Na kraju sam pozvala hitnu pomoć. Doslovno je sve puklo. Bila sam u punim trudovima. Od trenutka kada mi je pukao vodenjak do porođaja, prošlo je dva sata, bilo je tako brzo„, prisetila se ona.

Vajt je hitno odvezena na mesto gde je trebao da je pokupi helikopter i odvede u obližnju bolnicu. Ali, njeno dete je stiglo brže nego što se očekivalo – u poslednjem delu vozila hitne pomoći kraj fudbalskog igrališta.

„Morala sam da se porodim u poslednjem delu vozila“ rekla je Fej, koja je morala da se zadovolji s kiseonikom u kolima hitne pomoći – slabijom varijantom od one koju trudnice dobijaju u bolnici.

Uprkos priznanju da nije bila zainteresovana za još dece, Fej je rekla da je njen majčinski instinkt odmah proradio.

„Od trenutka kad sam znala da dolazi, znala sam šta se događa i pomislila sam ‘u redu, to je naše dete, biće sve u redu‘. Razmišljala sam o njoj. Samo sam htela da se uverim da je dobro“, rekla je.

Beba Luna rođena je u 37 nedelji, sa šest kilograma težine. Hitno je prebačena na neonatologiju u bolnici „Broomfield“ zbog komplikacija pri porođaju uzrokovanih bolnim devetominutnim trzajevima, koje su joj ostavile blagu hipoksično-ishemijsku encefalopatiju (HIE).

„Teško je znati kako će to uticati na nju, komplikacije se mogu dalje razvijati“, rekla je Feja koja je svoju bebu odvela kući 10 dana kasnije.

Kako kaže, brzo se navikla na bebu u kući: „Prilagođavanje je bilo stvarno lako. Imaš jedno i život je lud a imati dvoje i nije toliko drugačije“, rekla je.

Ona veruje da je iznenadno rođenje njene bebe pravo čudo.

„Prkosila je izgledima. Sada ne mogu da zamislim život bez nje. Volim da mi je život užurban, a ona ga definitivno održava užurbanim“, zaključila je ona.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter