Izvor: KURIR
07.02.2024 u 10:43
0

5 SIMPTOMA MINI SRČANOG UDARA: Često se zanemaruju i povezuju sa drugim uobičajenim tegobama

Kada pomislimo na srčani udar, mogli bismo zamisliti dramatičan bol koji steže u grudima i jasno daje do znanja da nešto nije u redu. Međutim, simptomi takozvanog mini srčanog udara mogu biti daleko suptilniji od srčanih udara sa izraženim i jasnim simptomima koji ukazuju na to da je pažnja potrebna odmah.

Dr Mehta sugeriše da doživljavanje simptoma onoga što izgleda kao uobičajeni napad lošeg varenja može da zavara i da se često zanemari.

Majk Sevilja, lekar opšte prakse iz Ohaja, kaže da se njegova klinička slažu sa ovim upozorenjem i napominje da su njegovi pacijenti tražili lekove bez recepta za olakšavanje gorušice, a ustvari je u pitanju bio mini srčani napad.

Ipak, kada ovi lekovi ne uspevaju da ublaže nelagodnost, to je znak da problem možda nije u stomaku, već bi zaista u pitanju moglo biti srce.

Osećaj kao da si napeo mišić

Bol u vratu, grudima ili gornjem delu leđa može da izgleda kao da ste istegli mišić, pa se ova tegoba može tumačiti kao nešto ne tako opasno.

Međutim, dr Mehta i dr Sevilja upozoravaju da ne treba brzo odbaciti ovakve nelagodnosti jer mogu biti nagoveštaji malog srčanog udara, a ne samo znaci jakog naprezanja.

KAKO SMANJITI OTOK NA LICU: Oterajte tragove umora za čas

 

Produženi, jak zamor

Osećaj ogromnog umora tokom dužeg vremenskog perioda može biti više od znaka da ste imali napornu nedelju ili da ste loše spavali. Dr Mehta ističe da je ovaj duboki umor simptom koji mnogi možda neće odmah povezati sa zdravljem srca.

Ipak, ova vrsta umora zahteva pažnju mimo odmora ili kofeina. Kada se iscrpljenost čini nesrazmernom vašim svakodnevnim aktivnostima, to može biti suptilan nagoveštaj vašeg tela da je nešto ozbiljnije u pitanju, kao što je mali srčani udar.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter