Izvor: BSC HAPPY/INFORMER
28.11.2023 u 20:09
0

„DOMAĆI VITAMINI“ EFIKASNI PROTIV VIRUSA: Ovo su najzdravije sezonske namirnice

Najbolji kvalitet voća i povrća je tokom njihove sezone, kažu stručnjaci. U tom periodu ne samo što im je ukus najintenzivniji već je i sadržaj hranljivih materija najveći. Bez obzira na to što u dobro snabdevenim radnjama možemo usred zime da jedemo sveže jagode ili paradajz, i lekari nas podsećaju da na trpezi treba da imamo ono čega u izobilju ima na pijacama.

Pogledajte spisak najzdravijih namirnica krajem novembra i zaštitite svoj organizam, koji je u ovom periodu na udaru raznih virusa.

Jabuke

Sezona jabuka je sada na vrhuncu, i sada su ove voćke najzdravije i najukusnije. Sadrže jako malo zasićenih masti, holesterola i natrijuma. Dobar su izvor vitamina C i dijetalnih vlakana, pa se preporučuju osobama koje pate od opstipacije. Jabuke jedite svakodnevno, a od njih možete da pravite kompot ili da ih pečete u rerni.

Kivi

Ovo je pravo malo čudesno voće, jer je izvor dijetalnih vlakana, vitamina E, kalijuma i bakra, kao i vitamina C i vitamina K. Zbog njegove visoke nutritivne vrednosti, kivi bi trebalo da jedete umereno. Ova voćka pomaže u snižavanju holesterola i kontrolisanju dijabetesa.

Pomorandže

Sadrže malo zasićenih masti, holesterola i soli. Dobar su izvor folne kiseline, kalijuma, dijetalnih vlakana i vitamina C. Pomorandža je savršena za jačanje imuniteta, pogotovo u ovom periodu kada vladaju virusi.

NAJBOLJI IZVOR VITAMINA: Pre nego što uvedete suplemente, najpre PROMENITE JELOVNIK

Kruške

Sezona ovog voća je sada na vrhuncu i trebalo bi to da iskoristite, jer već u decembru neće biti toliko pristupačne, zdrave i ukusne. Bogate su vitaminom C, a i odličan izvor dijetalnih vlakana, pa su dobre za probavu.

Dunja

Dunja je prava vitaminska bomba jeseni i od davnina je poznata u narodnoj medicini i koristi se pre svega kao sredstvo za ublažavanje kašlja i umirivanje stomačnih tegoba. Dobar je izvor dijetalnih vlakana, bakra i vitamina C.

Cvekla

Bogata je gvožđem i magnezijumom, pa se preporučuje osobama koje su malokrvne. Ovo povrće je idealno za žene, jer stručnjaci savetuju da ga dame jedu kada su u menstrualnom ciklusu. Podižu imunitet i pozitivno utiču na krvnu sliku. Možete da je jedete u salati ili da pravite smuti.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter