Izvor: espreso
10.09.2024 u 13:47
0

GORDON REMZI: Otkrio trik kako da najbolje ispržite jaje! (VIDEO)

Sjajan savet koji ovaj kuvar deli u svom TikTok videu, koji je pregledan više od devet miliona puta, krije se u kockicama putera

Kada je u pitanju najjednostavnije, najbrže i mnogima omiljeno jelo, jaje sigurno zauzima tron. Kod njega je za rapsodiju u ustima potrebna samo mast i vreo tiganj. Međutim, da biste ispekli jaje, posebno ako želite da impresionirate svoje goste, potrebna vam je neka kulinarska veština ili još bolje trik svetski poznatog kuvara Gordona Remzija. I dok se obično raspravljamo da li da stavimo puter ili ulje na tiganj kako ne bismo izgubili mekoću ili hrskave ivice jajeta, Remzi izvlači najbolje iz oba sveta. Maslac i ulje imaju različite tačke dimljenja, pri čemu ulje može da izdrži više toplote i više hrskavosti.

NAJBOLJA PEGLANA KISELA PAPRIKA: Fenomenalnog je ukusa i traje dugo (RECEPT)

Kockice putera

Sjajan savet koji ovaj kuvar deli u svom TikTok videu, koji je pregledan više od devet miliona puta, krije se u kockicama putera. To je dodatak koji garantuje savršeno pečena jaja, a postupak je sledeći: nakon što su jaja već počela da se prže na maslinovom ulju, u tiganj dodaje kockice putera.

 

@gordonramsayofficial I’m not eating 72 hot dogs with @Matt Stonie but maybe just one ?? See if Matt can cook a shrimp sandwich on @Idiot Sandwich ♬ original sound – Gordon Ramsay

Tehnika pečenja

Kada dodate puter tokom pečenja, on počinje da se peni u kontaktu sa vrelim tiganjem. Ta penasta konzistencija, objašnjava on, pomaže da se belance i žumanca lepo kuvaju i daje jajima savršen ukus i izgled. Tehnika je takođe važna ako pitate ovog kuvara koji u videu objašnjava kako se zapravo postiže to savršenstvo ovog jednostavnog obroka.

– Kada puter počne da se peni, lagano protresite tepsiju kako biste pokrili površinu jaja – savetuje Remzi koji pečenje završava tako što jaja stavlja na tanjir i dodaje ostatak putera i ulja iz tiganja.

Ako ste zabrinuti da će puter zagoreti, kuvar savetuje da jaja pržite polako na laganoj vatri umesto na visokoj. Kada su začini u pitanju, britanski kuvari koriste so, biber i čili, kao i seckani mladi luk koji dodaju ukus i teksturu osnovnom jelu. Ako pripremate popularno ‘Sunni-side up’, odnosno jaje pečeno na jednoj strani, još jedan trik koji Gordon koristi da dobije odličan odnos hrskavosti i ukusa leži u procesu dodavanja soli u mešavinu ulja i putera pre stavljanja jaje u tiganju.

Izvor proteina

Spomenimo i da su jaja među najboljim izvorima proteina. U zavisnosti od veličine, jedno jaje obezbeđuje između 4,5 – 6 grama proteina. Osim toga, sadrže selen, vitamine A, B i K, aminokiseline i antioksidante koji mogu pomoći u jačanju imunološkog sistema u borbi protiv virusa.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter