Izvor: Alo.najzena
21.08.2024 u 07:30
0

JEFTIN NAPITAK ZA DOBRO JUTRO KOJI IMA MNOGO BENEFITA: Pomaže detoksikaciji i jačanju organizma

Konzumiranje na prazan stomak može pomoći u optimalnom apsorbovanju probiotika

U potrazi za prirodnim sredstvima za poboljšanje zdravlja i jačanje imunološkog sistema, kefir se pokazuje kao izuzetno pristupačan i učinkovit izbor. Ovaj fermentisani mlečni napitak, koji možete nabaviti za oko 100 dinara, nudi brojne zdravstvene prednosti i može igrati ključnu ulogu u održavanju vašeg organizma zdravim i otpornim na bolesti.

Šta je kefir i zašto je koristan?

Kefir je fermentisani mlečni proizvod koji se pravi pomoću kefirnih zrnaca, koja su mešavina bakterija i kvasaca. Ovi mikroorganizmi pretvaraju laktozu iz mleka u mlečnu kiselinu i druge korisne komponente. Kefir je bogat probioticima, što su „dobre“ bakterije koje imaju ključnu ulogu u održavanju zdravog probavnog sistema i jačanju imunološkog odgovora.

BANANA PUDING OSVAJA SVAKO NEPCE: Idealni kremasti dezert

Zdravstvene prednosti kefira

Podrška probavnom sistemu: Kefir je izvanredan izvor probiotika koji pomažu u obnavljanju zdrave crevne flore. Redovno konzumiranje kefira može pomoći u prevenciji i lečenju probavnih problema poput nadutosti, zatvora i sindroma iritabilnog creva (IBS).

Jačanje imunološkog sistema: Probiotici u kefiru podržavaju imunološki sistem, pomažući telu da se efikasnije bori protiv bakterija i virusa. Studije su pokazale da redovno pijenje kefira može poboljšati imunološku funkciju i smanjiti učestalost infekcija.

Detoksikacija organizma: Kefir ima blage detoksikacijske osobine koje pomažu u uklanjanju toksina iz tela. Povećava produkciju enzima u crevima, što pomaže u razgradnji štetnih materija.

Poboljšanje zdravlja kostiju: Kefir je bogat kalcijumom i vitaminom K2, oba od kojih su važni za zdravlje kostiju. Redovno konzumiranje kefira može pomoći u održavanju čvrstih kostiju i sprečiti osteoporozu.

Smanjenje upala: Kefir sadrži bioaktivne spojeve koji mogu imati antiinflamatorna svojstva. To može biti korisno u smanjenju upalnih stanja u telu, uključujući hronične upale koje doprinose različitim bolestima.

Kako konzumirati kefir

Kefir je jednostavan za uključivanje u svakodnevnu ishranu. Možete ga piti samostalno kao osvežavajući napitak ili ga koristiti kao dodatak smoothie-ima, žitaricama ili kao baza za različite recepte. Evo nekoliko saveta za optimalnu upotrebu:

Pijte čašu kefira ujutro: Konzumiranje kefira na prazan stomak može pomoći u optimalnom apsorbovanju probiotika.
Dodajte kefir u smoothie: Kombinujte kefir sa voćem i povrćem za nutritivno bogat doručak ili užinu.
Koristite kefir kao zamenu za mlečne proizvode: Kefir može zameniti mleko u receptima za pite, supice ili čak kao osnova za prelive.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter