Izvor: ALO
25.05.2024 u 13:58
0

KAKO DA ODABERETE NAJSLAĐU LUBENICU? Prodavci dali jasan odgovorz ašto se lubenica ne jede u maju i junu?!

Sezona lubenica je počela, rafovi u marketima i tezge na pijacama su pune, a mnogi građani je uveliko kupuju kako bi se osvežili i rashladili naročito tokom toplih dana.

KAKO DA ODABERETE NAJSLAĐU LUBENICU

Međutim, neretko se dešava da kupimo lubenicu koja nije dovoljno zrela, a samim tim i nije dovoljno slatka. Ovo su korisni saveti koje treba da imate na umu kada kupujete lubenicu kako biste odabrali najslađu.

Jedan od najvažnijih saveta je da je podignete. U zreloj lubenici je 92 odsto vode i oko šest odsto šećera. Donji deo lubenice bi trebalo da bude žućkast jer dok je lubenica sazrevala na suncu, on je bio okrenut ka tlu, pa što je tamniji. Ako je bled ili se uopšte ne izdvaja bojom od ostatka, to znači da je lubenica prerano ubrana.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter