![](https://happytv.rs/wp-content/uploads/2023/01/placeholder.jpg)
KREMAST I LAGAN:Probajte letnji kolač koji OSVEŽAVA!
Može se reći da tart sa malinama i belom čokoladom odiše slatko-kiselkastim ukusima, koji su fino iskombinovani. S obzirom da osim voća ovaj tart sadrži i sirni namaz, recept svakako podseca na čizkejk.
OVO MORATE ZNATI
DESET NAJSMRTONOSNIJIH EPIDEMIJA ČOVEČANSTVA Neke haraju i danas!
OVO NIKAKO NE SMETE RADITI ZA VREME GRMLJAVINE!
Kod pripreme ovog kolača nema puno čekanja što se tiče hlađenja, već dok pripremate jedan korak, onaj prvi deo se taman dovoljno ohladio… tako da to brzo ide. Ovaj tart možete pripremiti u bilo koje doba godine, jer se koriste zamrznute maline.
SASTOJCI:
TESTO:
200 gr brašna
80 gr maslaca ili margarina
50 gr šećera
1 jaje
1 vanilin šecer
PRELIV:
250 gr zamrznutih malina
4 kašičice šecera
4 kašičice vode
1 kašičica gustina
2 kašičice vode (za gustin)
KREM:
200 gr bele čokolade
100 ml mleka za šlag
200 gr krem sira.
Način pripreme
U zdelu dodajte brašno, margarin ili maslac sobne temperature, šecer, jaje, vanilin šecer i sve izmesite rukom.
2. Testo postavite na masni papir, poklopite ga drugim masnim papirom, te ga razvaljajte. Papir ce vam pomoci da se testo ne lepi. Testo razvaljajte u oblik kruga, računajte da bude veličine kalupa, plus bočne stranice.
Kalup mere 26 cm pouljite i pobrašnite.
Gornji masni papir uklonite sa testa, zatim ga do pola srolajte sa oklagijom i prebacite u kalup.
Prstima umesite testo da vam bude priilepljeno uz bočne stranice. Ukoliko vam se slučajno dogodi da testo negde pukne (što ne smeta), samo ga popravite prstima.
Nožicem ili prstima uklonite višak testa koji prelazi gornji rub kalupa, povlačeći ga prema van..
Sada možete krenuti na pripremu preliva, tako što u lonac dodate zamrznute maline, šecer i 4 kašičice vode. Kuvajte na srednjoj tempreaturi dok se maline ne raspadnu.
. Posebno pomešajte gustin sa vodom.
Pripremljeni gustin dodajte u maline i nastavite kuhati.
Tako vruci preliv odmah rasporedite preko testa.
U lonac dodajte belu čokoladu i mleko za šlag, te kuvajte na srednjoj temperaturi dok se čokolada sasvim ne istopi.
Za krem ostavite sastojke da se malo prohlade.
. Posebno izradite sirni namaz.
. Dodajte prohlađenu smesu od čokolade i mleka, zatim sve sjedinite.
Pripremljeni krem rasporedite preko preiva sa malinama.
.
.
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74
Pročitaj još iz rubrike
![GALETE: Slatkiš iz bakine kuhinje koji budi uspomene](https://happytv.rs/wp-content/uploads/2024/06/galete.jpg)
GALETE: Slatkiš iz bakine kuhinje koji budi uspomene
![OVAJ SASTOJAK ZA TESTO JE KLJUČAN: Saveti pekara zlata vredni](https://happytv.rs/wp-content/uploads/2023/12/testo-pixabay-1024x669.jpg)
OVAJ SASTOJAK ZA TESTO JE KLJUČAN: Saveti pekara zlata vredni
![PILEĆI AJMOKAC: Starinsko jelo bez kog nedeljni ručak ne postoji!](https://happytv.rs/wp-content/uploads/2024/06/ajmokac.jpg)
PILEĆI AJMOKAC: Starinsko jelo bez kog nedeljni ručak ne postoji!
![PRVI ZALOGAJ ODVEŠĆE VAS U GRČKU: Kremasta, sočna i ukusna grčka salata „sedmo nebo“](https://happytv.rs/wp-content/uploads/2022/12/grcka-greece-zastava.jpg)
PRVI ZALOGAJ ODVEŠĆE VAS U GRČKU: Kremasta, sočna i ukusna grčka salata „sedmo nebo“
![SAVRŠEN SPOJ SLATKO-KISELKASTOG: Idealno idu uz kafu ili čaj](https://happytv.rs/wp-content/uploads/2023/11/kolac-od-limuna.webp)
SAVRŠEN SPOJ SLATKO-KISELKASTOG: Idealno idu uz kafu ili čaj
![ZA LJUBITELJE LAZANJE: Lazanja supa, za prave gurmane!](https://happytv.rs/wp-content/uploads/2022/11/Lazanja-pixabay1.jpg)