Izvor: kolaci.biz
10.06.2020 u 10:47
0

KREMAST I LAGAN:Probajte letnji kolač koji OSVEŽAVA!

Može se reći da tart sa malinama i belom čokoladom odiše slatko-kiselkastim ukusima, koji su fino iskombinovani. S obzirom da osim voća ovaj tart sadrži i sirni namaz, recept svakako podseca na čizkejk.

OVO MORATE ZNATI

ŠEŠELJ U KLINČU SA MARIĆEM! NISAM BIO MILOŠEVIĆEV ČOVEK, POKRALI SU MI IZBORE NA KOSOVU TAMO GDE NI NAŠI TENKOVI NISU MOGLI UĆI!

ATRAKTIVNA KALITEA Ako već niste odlučili kuda ćete ovo leto, ovo GRČKO LETOVALIŠTE je pravi izbor za vas (GALERIJA)

DESET NAJSMRTONOSNIJIH EPIDEMIJA ČOVEČANSTVA Neke haraju i danas!

OVO NIKAKO NE SMETE RADITI ZA VREME GRMLJAVINE!

PREOKRET U SLUČAJU PEDOFILA KOJI JE UBIO MALU MEDLIN Devojka sa Kosova je sada NA POTERNICI, OVAKO IZGLEDA! (FOTO)

Kod pripreme ovog kolača nema puno čekanja što se tiče hlađenja, već dok pripremate jedan korak, onaj prvi deo se taman dovoljno ohladio… tako da to brzo ide. Ovaj tart možete pripremiti u bilo koje doba godine, jer se koriste zamrznute maline. 

SASTOJCI:

TESTO:

200 gr brašna

80 gr maslaca ili margarina

50 gr šećera

1 jaje

1 vanilin šecer

PRELIV:

250 gr zamrznutih malina

4 kašičice šecera

4 kašičice vode

1 kašičica gustina

2 kašičice vode (za gustin)

KREM:

200 gr  bele čokolade

100 ml mleka za šlag

200 gr krem sira.

Način pripreme

U zdelu dodajte brašno, margarin ili maslac sobne temperature, šecer, jaje, vanilin šecer i sve izmesite rukom.

2. Testo postavite na masni papir, poklopite ga drugim masnim papirom, te ga razvaljajte. Papir ce vam pomoci da se testo ne lepi. Testo razvaljajte u oblik kruga, računajte da bude veličine kalupa, plus bočne stranice.

Kalup mere 26 cm pouljite i pobrašnite.

 Gornji masni papir uklonite sa testa, zatim ga do pola srolajte sa oklagijom i prebacite u kalup.

 Prstima umesite testo da vam bude priilepljeno uz bočne stranice. Ukoliko vam se slučajno dogodi da testo negde pukne (što ne smeta), samo ga popravite prstima.

Nožicem ili prstima uklonite višak testa koji prelazi gornji rub kalupa, povlačeći ga prema van..

Sada možete krenuti na pripremu preliva, tako što u lonac dodate zamrznute maline, šecer i 4 kašičice vode. Kuvajte na srednjoj tempreaturi dok se maline ne raspadnu.

. Posebno pomešajte gustin sa vodom.

 Pripremljeni gustin dodajte u maline i nastavite kuhati.

 Tako vruci preliv odmah rasporedite preko testa.

U lonac dodajte  belu čokoladu i mleko za šlag, te kuvajte na srednjoj temperaturi dok se čokolada sasvim ne istopi.

Za krem ostavite sastojke da se malo prohlade.

. Posebno izradite sirni namaz.

. Dodajte prohlađenu smesu od čokolade i mleka, zatim sve sjedinite.

 Pripremljeni krem rasporedite preko preiva sa malinama.

 

.

 

.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter