Izvor: Happy BSC Portal/Novosti.rs
22.11.2023 u 07:38
0

NAJLEPŠA SLAVSKA TORTA: Savršen spoj mekih korica i kremastog fila (VIDEO)

Bilo da još niste odlučili koju ćete poslasticu da napravite za Aranđelovdan, ili ćete tek da slavite slavu, predlažemo vam da svoje goste počastite Minjon tortom.

Bogata je orasima,bademima i lešnicima, u kombinaciji sa jednim filom. Nije teška za pripremu, a krajnji ukus je bas slavski.

Sastojci

Kora (prave se tri kore, mera je za jednu)

5 belanaca
150gr šećera
kašika brašna
200gr oraha (možete napraviti sa lešnikom, ili bademom)

NEODOLJIVE KOCKE: Sitni kolači koje možete da služite u svim prilikama

Fil

15 žumanaca
15 kašika šećera
100gr čokolade za kuvanje
300gr maslaca

Glazura

200gr bele cokolade, 5-6 kašika ulja

Za ukras odozgo

Orasi, bademi, mleveni lešnici ili šta god da volite.

Priprema

Umutite penasto 5 belanaca, pa dodajte šećer. Kada se stvori jak šam, dodajte kašiku brašna i mlevene orahe. Sve lagano izmešajte kašikom pa pecite u zagrejanoj rerni na pek papiru. Kada korica porumeni, izvadite je iz rerne i ostavite da se ohladi i čeka filovanje. Tako napravite i preostale dve korice za tortu.

Fil spremate tako što na pari ukuvate 15 žumanaca i 15 kašika šećera. Dok neprestano mešate ovu smesu dodajte i 100 grama čokolade za kuvanje. Fil sklonite sa pare da se prohladi pa posle mu dodajte 300 grama maslaca.

Ohlađene kore i ohlađen fil spojite u prelepu torticu koju ćete preliti sa otopljenom belom čokoladom i par kašika ulja. Pospite mlevene orahe po vrhu, da bi torta izgledala lepše i bogatije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter