Izvor: Tanjug
04.11.2023 u 09:06
0

OVAJ KRALJ ČARLS SIGURNO JE SLADAK: Neverovatne torte na izložbi u Birmingemu

Da li biste gricnuli Ozija Ozborna ili kralja Čarlsa?

Na ovogodišnjoj manifestaciji Cake International u Birmingemu poslastičari su predstavili neverovatna jestiva umetnička dela.

(Jacob King/PA via AP)

Realistične jestive verzije nekih od najpoznatijih svetskih zvezda – uključujući kralja Čarlsa i Ozija Ozborna – bile su među kreacijama izloženim na najvećem svetskom takmičenju u pravljenju torti.

. (Jacob King/PA via AP)

Takmičenje prima preko 1.500 prijava svake godine i privlači hiljade ljubitelja pečenja i mešenja, ali pre svega poslastičara iz celog sveta.

. (Jacob King/PA via AP)

 

U takmičenje mogu da uđu pekari svih uzrasta i nivoa iskustva, a mnogi su inspiraciju našli među poznatim ličnostima. Dizajnerka torti Džejn Lešbruk transformisala je Ozija Ozborna u tortu koja oduzima dah – toliko je realistična da je pomalo i sablasna.

. (Jacob King/PA via AP)

Torta je realno replicirala zvezdu Black Sabbath-a u prirodnoj veličini, a on je sedeo na tronu napravljenom od lobanja.

Na drugom mestu, još jedan talentovani pekar je umesio gospođu Dautfajer, iz kultnog filma iz 1993. godine sa Robinom Vilijamsom u glavnoj ulozi. Impresivna torta bila je upotpunjena prepoznatljivom odećom i detaljima.

, Friday Nov. 3, 2023. (Jacob King/PA via AP)

A treći pekar je iskoristio svoje kulinarske veštine da napravi čitav sto napravljen u potpunosti od kolača. Veličanstveno umetničko delo uključivalo je dasku za sečenje sa osnovnim namirnicama kuvara, kao što su beli luk i paradajz.

Exhibitors deliver their entries for competition during the Cake International show at the NEC in Birmingham, England, Friday Nov. 3, 2023. (Jacob King/PA via AP)

Cela postavka dobila je pomalo jezivi obrt jer je ovaj poslastičar umestio čak i odsečeni prst i uho iz kojeg je curila „krv“. Koja vam se torta najviše dopada?

Judging takes place of the competition cakes during the Cake International show at the NEC in Birmingham, England, Friday Nov. 3, 2023. (Jacob King/PA via AP)
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter