Izvor: KURIR
03.02.2024 u 18:58
1

PUNJENE TIKVICE: Sočno jelo koje osvaja na prvi zalogaj, prste da poližete

Ukusne i dijetalne, ne morate da brojite kalorije

Potrebno je

  • 500 g mlevenog mesa
  • 150 g pirinča
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 jaje
  • 2 dl kuvanog paradajza
  • po potrebi tikvice
  • po ukusu so
  • suvi biljni začin
  • biber
  • po potrebi ulje
  • 2 kašike brašna
  • 1 puna kašičica crvene paprike 
ČORBA SA SPANAĆEM I PAVLAKOM Zagrejaće vas u hladnim danima, pravi raj za nepca

Priprema

Sitno seckan crni luk izdinstajte na malo ulja pa dodajte mleveno meso i nastavite sa dinstanjem. Pustite da se prohladi pa dodajte oprani pirinač, jaje, seckan beli luk, so, biber i suvi biljni začin. Sve sjedinite dobro. Zatim oljuštite tikvice pa im izvadite sredinu i punite mlevenim mesom. U duboku šerpu ređajte tikvice, pa nalijte sa malo vode, dodajte kuvani paradajz, poklopite i kuvajte na tihoj vatri. Kada bude gotovo, napravite zapršku. Brašno propržite na ulju pa dodajte crvenu papriku, izmešajte i dodajte u šerpu sa tikvicama, uz neprestano mešanje. Posolite i pobiberite, dodajte malo suvog biljnog začina pa ostavite još malo da se krčka. Služite uz kiselo mleko ili pavlaku, po ukusu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “PUNJENE TIKVICE: Sočno jelo koje osvaja na prvi zalogaj, prste da poližete”

  1. Imam bolju ideju, uzmite 4 tikvice , stavite varjaču dršku ispred njih i zarežite nožem na svakih na pola do 1 santimetar darežaw bude debeo , znači ne do kraja seći tikvice već do drške varjače .napravite mešavinu ljute aleve paprike soli, bibera i ulja ko voli može dodati svež sok od limuna i na gublje zdrobljenog korijandera i svaki deo razrezane tikvice lepo premažite time ,staviti u rernu i peći oko 30 možda i 40 minuta , zatim, u tiganju ispeći semenke susama, korijandera i kima , ne podmazivati tiganj , ostaviti tostirane semnke po strani da se ohlade i pomešati ih sa lešnicima sitno izmrvljenim , solju i biberom, ta mešavina može dugo trajati i za nešto drugo po izboru domaćice . Zatim u secko stavite iz konzerve pasulja, soli, malo tahinija, 1 češanj belog luka malo soka od limuna i pretvoriti u namaz .
    Pa tikvice servirati sa namazom od pasulja i posuti semenkama spojenim sa lešnicima .

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter