Izvor: Happy BSC Portak
18.11.2023 u 19:46
0

TRADICIONALNI TURSKI SLATKIŠ: Zasladite vam dan

Ratluk možete da napravite sa ukusom kokosa, pistaća, ruže, oraha, badema.

Najbolje ide kao dodatak uz kafu.

550 g šećera
650 ml vode
100 g gustina
2 kašike soka od limuna
crvena boja za kolače

Za posipanje

100 g šećera u prahu

Priprema

Stavite u šerpu 200 ml vode sa šećerom i kuvajte 15-20 minuta, odnosno dok ne ispari trećina tečnosti. Sklonite sa šporeta. Ostatak vode pomešajte sa gustinom da nema grudvica, sipajte u šerpu sa sirupom od šećera i vratite na šporet. Kuvajte na tihoj vatri oko jedan sat uz mešanje da se smesa ne zalepi za dno šerpe. Smesa će se zgusnuti.

TRIK ISKUSNIH DOMAĆICA: Kako se pravi zaprška koja jelu daje neodoljiv ukus

Sipajte sok od limuna i nekoliko kapi boje za kolače (u zavisnosti od boje koju želite da dobijete). Podmažite uljem pleh i sipajte smesu. Izravnajte i ostavite da stoji 24 sata da se stegne. Isecite na kockice i svaku uvaljajte u šećer u prahu. Ostavite ih još 24 sata da se osuše.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter