
Foto: Picabay
RECEPT ZA SOMUN, HRSKAV I PUN RUPICA: Treba vam samo pet sastojaka za domaće pecivo neodoljivog ukusa
Savršene lepinjice koje možete da jedete čak i prazne.
Majstori koji prave peciva dobro znaju koliko je teško napraviti originalni somun, lepinjicu koja najčešće ide uz ćevape ili pljeskavice. Recept za ovo pecivo mnogi ljubomorno čuvaju, jer je toliko ukusno da se može jesti i prazno.
Pored toga što je važno dobro umesiti testo, još je važnija temperatura na kojoj će se somuni peći. Rerna mora da bude podešena na najvišu temperaturu kako bi se brzo stvorila hrskava korica, a testo iznutra bilo vazdušasto i puno rupica.
Sastojci:
500 g brašna
10 g kvasca
350 ml vode
supena kašika šećera
kafena kašičica soli
UKUSNE ORASNICE: Po starom bakinom receptu
Priprema:
Zagrejte vodu tek toliko da bude mlaka, pa skinite posudu sa vodom sa ringle, dodajte kvasac, šećer i malo brašna. Sve dobro razmutite i ostavite da odstoji pet minuta, dok kvasac ne zapeni.
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74
Pročitaj još iz rubrike

PILEĆA SALATA SA KINOOM: Obrok pun proteina koji će vas dugo držati sitim

BRZA PRIPREMA I JEDNOSTAVNIH SASTOJCI: Recept za najukusnije čokoladne mafine

POTAŽ OD BUNDEVE: Kremasto predjelo koje krepi organizam u trenu

SVETA BILJKA: Bosiljak – lekovit i božanski moćan začin

ZALOGAJI KOJI SE PAMTE: Pão de queijo – brazilski hleb sa sirom
