
Foto: Picabay
RECEPT ZA SOMUN, HRSKAV I PUN RUPICA: Treba vam samo pet sastojaka za domaće pecivo neodoljivog ukusa
Savršene lepinjice koje možete da jedete čak i prazne.
Majstori koji prave peciva dobro znaju koliko je teško napraviti originalni somun, lepinjicu koja najčešće ide uz ćevape ili pljeskavice. Recept za ovo pecivo mnogi ljubomorno čuvaju, jer je toliko ukusno da se može jesti i prazno.
Pored toga što je važno dobro umesiti testo, još je važnija temperatura na kojoj će se somuni peći. Rerna mora da bude podešena na najvišu temperaturu kako bi se brzo stvorila hrskava korica, a testo iznutra bilo vazdušasto i puno rupica.
Sastojci:
500 g brašna
10 g kvasca
350 ml vode
supena kašika šećera
kafena kašičica soli
UKUSNE ORASNICE: Po starom bakinom receptu
Priprema:
Zagrejte vodu tek toliko da bude mlaka, pa skinite posudu sa vodom sa ringle, dodajte kvasac, šećer i malo brašna. Sve dobro razmutite i ostavite da odstoji pet minuta, dok kvasac ne zapeni.
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74
Pročitaj još iz rubrike

UKUS KOJI SE PAMTI: Čizkejk San Sebastijan

KREM ČORBA OD ŠPARGLI: Energetska bomba koja će vas osvežiti u trenu

RECEPT DANA: Princes krofne sa jagodama

DOMAĆI MEDENJACI: Bude nostalgiju na detinjstvo

BIFTEK VELINGTON: Rapsodija ukusa u svakom zalogaju
