Izvor: 24SEDAM.RS
03.02.2024 u 21:38
0

RUSKI TRAVAR PREDSTAVIO MOĆNI NAPITAK: Već nakon dva dana uočićete promenu

Sigurno se i vama desilo da vam obuća postane tesna tokom dana, što može da ukazuje na potencijalne bolesti

U našem svakodnevnom životu, naše telo često komunicira s nama na suptilne, a ponekad i ne tako suptilne načine. Oticanje nogu, jedan od signala koje nam organizam šalje, nije samo estetska ili fizička neugodnost; već može biti i tihi alarm koji ukazuje na dublje zdravstvene probleme.

Oticanje tela, naročito nogu, poznato kao edem, može biti rezultat niza različitih faktora, od jednostavnih kao što su dugotrajno stajanje ili sedenje, do složenijih medicinskih stanja. Na primer, može biti znak problema sa cirkulacijom, nepravilnosti u radu bubrega, ili čak srčanih oboljenja. U nekim slučajevima, to je rezultat prekomernog zadržavanja tečnosti u tkivima nogu, što može biti posledica nezdravih životnih navika, kao što su neadekvatna ishrana i nedostatak fizičke aktivnosti.

PUNJENE TIKVICE: Sočno jelo koje osvaja na prvi zalogaj, prste da poližete

U svetu narodne medicine, peršun se ističe kao prirodni diuretik, sredstvo koje pomaže telu da se oslobodi viška tečnosti, koja je česti krivca za oticanje. Njegova diuretička svojstva su priznata kroz vekove, a danas ih možemo iskoristiti u formi jednostavnog, ali efikasnog odvara. Odvar je napitak koji se koristi za različite svrhe, uključujući čišćenje organizma, ublažavanje zdravstvenih stanja i poboljšanje zdravlja.

Priprema odvara od peršuna je jednostavna i ne zahteva puno vremena ili posebnih sastojaka. Evo kako možete koristiti ovu skromnu, ali moćnu biljku:

Priprema biljke: Koristite svež peršun – i listove i koren. Opranu biljku sitno iseckajte, a najbolje je da sameljete u mašini za meso.

Priprema odvara: Stavite peršun u termos i prelijte sa 500 ml ključale vode. Zatvorite i ostavite da odstoji preko noći.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter