![ALARMANTNO: U Austriji jedu hleb iz konzervi! Prete im nestašice!](https://happytv.rs/wp-content/uploads/2022/11/hleb.jpg)
Foto: PIXABAY
SAVRŠEN RECEPT ZA DOMAĆI HLEB: Potrebno samo 4 sastojka, a testo ne mora da se mesi
Zaboravite na mukotrpan proces mešenja testa – ovaj recept donosi sjajan domaći hleb bez tog koraka.
Umesto da kupujete hleb u pekari ili prodavnici, odlučite se za pravljenje sopstvenog, fantastičnog domaćeg hleba. Ono što je posebno sjajno kod ovog recepta je to što vam nije potrebno mesenje testa. Čak i ako niste iskusni u pečenju hleba, ovaj recept je prilagođen da bude uspešan. Uz malo truda i strpljenja, dobićete hleb sa hrskavom koricom i mekanom sredinom kojem niko neće moći da odoli. Ovo je takođe izvrsna opcija ako želite sveže pečen hleb, a većina prodavnica je zatvorena prva dva dana posle praznika.
Sastojci:
- 370 ml tople vode
- 2 kašičice suvog kvasca
- 500 g brašna
- 1 kašičica soli
Korak 1: Priprema Testa
Umutite testo
U posudi pomešajte toplu vodu i suvi kvasac, ostavljajući da se aktivira oko 10 minuta. Dodajte prosejano brašno i so, zatim sve dobro promešajte varjačom kako bi se sastojci sjedinili. Prekrijte posudu krpom, poprskajte je vodom i ostavite testo da odstoji oko 2 sata.
Korak 2: Oblikovanje Hleba
Oblikujte hleb
Prebacite testo na pobrašnjenu površinu i nekoliko puta ga “presavijte” rukama. Zatim oblikujte loptu od testa, prekrijte je krpom i ostavite da odmori još 30 minuta. Prebacite hleb u posudu sa poklopcem (pogodnu za rernu), a zatim ga zasecite na vrhu u obliku krsta. Poklopite posudu.
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74
Pročitaj još iz rubrike
![AŠURA TURSKI SPECIJALITET: Jelo koje je nastalo posle potopa Zemlje](https://happytv.rs/wp-content/uploads/2024/07/ASURE.jpg)
AŠURA TURSKI SPECIJALITET: Jelo koje je nastalo posle potopa Zemlje
![POSNA PESAK TORTA: Očaravajuća poslastica koja ni malo ne zaostaje za originalom](https://happytv.rs/wp-content/uploads/2024/01/keks-torta1.jpg)
POSNA PESAK TORTA: Očaravajuća poslastica koja ni malo ne zaostaje za originalom
![ZDRAVIJA VERZIJA OBIČNIH PALAČINAKA: Gotove za 10 minuta](https://happytv.rs/wp-content/uploads/2024/07/palacinke.jpg)
ZDRAVIJA VERZIJA OBIČNIH PALAČINAKA: Gotove za 10 minuta
![KNEDLE SA KAJSIJAMA: Veoma jednostavno se prave](https://happytv.rs/wp-content/uploads/2024/07/kendle-1.jpg)