Izvor: INFORMER
15.03.2024 u 11:32
0

UKLANJA BAKTERIJE IZ CREVA: Ova lekovita smesa čini čuda za organizam

Lekovita prirodna kombinacija pomaže kod mnogih problema sa kojima se suočava vaš organizam.

Ova kombinacija se najviše koristi na primorju, a radi se zapravo o smokvama i maslinovom ulju. Ljudi u ovim krajevima su već odavno uvideli koliko je ova smesa lekovita i da mogu sa njom ukloniti bakterije iz creva, sprečiti njihovo razmnožavanje, a dobre su i za plodnost.U najzdravije vrste voća svakako da se ubrajaju i smokve.

One se uzgajaju blizini mora, gde preovladava tropska klima. Obogaćene su sa raznim lekovitim materijama, a najviše ima vitamina A, C, i E, dok se izdvaja gvožđe. U svežim smokvama nalazi se manja količina kalorija, nego što je to slučaj sa suvim smokvama, tako da morate znati u koju svrhu kakvu smokvu i da koristite.

NAJSOČNIJE KROFNE: Posne i mrsne, klasične i čokoladne, svi ih vole a pojedu se u slast!

 

U očišćenu staklenu teglu stavite oko 30 komada suvih smokvi, a preko sipajte maslinovo ulje kako bi sve smokve bili potopljene u njega. Onda teglu morate da dobro zatvorite, pa ostavite 40 dana.

Nakon toga, uzimate svaki dan po tri smokve i to po jednu pre svakog jela. Ovo ne samo da je jako ukusno, nego će vam biti i od ogromne pomoći. Sveže su smokve cenjene zbog obilja antioksidansa kao što su karoteni, tanini, lutein i klorogenska kiselina.

Povrh toga, sveže smokve sadrže visoke količine antioksidanskih vitamina kao što su vitamin A, E i K. Antioksidansi nas štite od slobodnih radikala čije razorno delovanje može dovesti do prevremenog starenja, demencije i kardiovaskularnih bolesti. Ujedno, istraživanja ukazuju da klorogenska kiselina uravnotežuje nivoa šećera u krvi.

Takođe, ova mešavine maslinovog ulja i smokve odlična je za čišćenje creva i izbacivanje toksina iz organizma.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter