Izvor: Objektiv.rs
13.09.2023 u 13:08
0

VOĆNA SALATA NA ZDRAVIJI NAČIN, BEZ ŠLAGA: Evo šta da dodate da bi bila perfektna (RECEPT)

Mnogi od nas ne jedu dovoljno voća, a onda i kad napravimo voćnu salatu "zalijemo" je sa gomilom nutritivno bezvrednog šlaga, ali postoji i bolja opcija.

Voće je uvek preporučljivo, i mnogi od nas ga ne konzumiraju dovoljno. A onda i kad napravimo voćnu salatu, “zalijemo” je gomilom šlaga ili sladoleda koji je pun rafinisanog šećera i tako poništimo svu hranljivu vrednost voća.

Donosimo vam jedni interesantnu ideju kako da začinite voćnu salatu, čime ćete je učiniti još ukusnijom, a da to ne bude u nutritivnom smislu potpuno beskorisan i štetan šlag.

Pročitajte recept i isprobajte, pa nam javite da li vam se dopada.

„POVRĆE SREĆE“ KOJE ČINI ČUDA: Snižava holesterol, smanjuje upale, štiti krvne sudove

Sastojci:

4 šolje svežeg voća po izboru (npr. jagode, maline, kivi, ananas, lubenica, grožđe, jabuke…)
2 kašike meda
Sok od jednog limuna
Sveža nana za ukrašavanje
Šaka seckanih badema ili lešnika, oraha (po želji i ukoliko niste alergični na orašaste plodove)

Uputstvo:

Operite i iseckajte svo voće na komade odgovarajuće veličine. Stavite ih u veliku posudu za salatu. U manjoj činiji, pomešajte med i sok od limuna. Dobro promešajte kako biste napravili slatko-kiseo preliv. Prelijte voće pripremljenim prelivom i vrlo nežno promešajte kako bi se voće obložilo prelivom. Po želji, pospite seckanim bademima, lešnicima ili nekim drugim orašastim plodovima preko voćne salate.

Pre serviranja, ukrasite salatu sa nekoliko svežih listića nane.

Poslužite odmah ili ohladite u frižideru pre posluživanja. Ovaj desert je najbolji kad je sveže pripremljen i ohlađen.

Ova voćna salata je jednostavna, osvežavajuća i savršena za letnje dane. Možete eksperimentisati s različitim vrstama voća, prema svom ukusu ili jednostavno prema onome što u tom momentu imate na raspolaganju. Preliv od meda i limuna daće dodatnu notu ukusa voćnoj salati, porbajte i uverite se sami.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter