Izvor: Gloss
23.12.2023 u 10:15
0

JEDNU STAR NIKAKO NE SMEMO DA RADIMO: Da li beli luk zaista može da nas zaštiti od prehlade?

Može li i koliko beli luk stvarno da nam pomogne da se ne razbolimo tokom sezone gripa?

Beli luk je biljka u koju se mnogi kunu kada je zdravlje u pitanju. I nije tajna da on ima dosta sastojaka koji dobro utiču na ljudski organizam.

Međutim, može li beli luk da nas sačuva od gripa i prehlade tokom hladnijih zimskih meseci ili da barem smanji šansu da nas napadne virus, kada se mnogi razbole barem na kratko.

– Lično sam veliki pristalica tradicionalne narodne medicine tog tipa, ali daleko od toga da ona može biti efikasna kao lekovi ili suplementi. Beli luk ima svoja jako dobra svojstva i ja ga rado jedem. Rađene su brojne studije o belom luku i dokazano je da ima antiseptičko dejstvo. Pun je vitamina C, pun je minerala i svakako ga treba jesti na trpezi. U smilsu korišćenja za pripremu  jela – kaže  doktorka Balać Jovanović.

Međutim ona upozorava da, iako je beli luk nesumnjivo zdrav, jednu stvar nikako ne bi smo smeli da radimo, pošto on ne može biti jedina zaštita našem organizmu.

 

– Nikako ne bi trebalo da se oslonimo samo na beli luk. Ne može on uvek da reši ceo problem. Svakako ga treba koristiti, da, ali nikako ga uzimati zdravo za gotovo. I nikako u slučaju neke bolesti uzimati samo i isključivo beli luk kao lek – upozorava doktorka.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter