Izvor: Glossy
23.12.2023 u 11:25
0

RUSKE ŠUBARE: Idealan spoj čokolade i kokosa

Ukoliko ste ljubitelj kolača koji su prava magija za nepca ovaj recept odmah zapišite u svoju svesku.

Vreme slava je uveliko stiglo, a domaćice su neprestano u potrazi za kolačima koji će oduševiti sve goste. Najlepši su baš oni koji nas svojim ukusom vraćaju u detinjstvo, a jedan takav definitivno su ruske kape.

Na internetu se može pronaći mnogo različitih recepta, a mi vam donosimo jedan, isproban, s kojim sigurno nećete pogrešiti.

Ruske šubare ili kako ih još zovu ruske kape su kolač koji svi obožavaju, kremast je, a za njegovu pripremu vam ne treba posebno poslastičarsko iskustvo.

Evo šta je potrebno za ruske šubare po receptu baka Goce:

Sastojci za biskvit:

6 jaja

8 kašika šećera

200 gr brašna

3 kašike kakaoa

1 prašak za pecivo

1 dl vode

100 ml ulja

Za fil:

500 ml mleka

2 kašike brašna

3 kašike gustina

6 kašika šećera

1 vanilin šećer

200 g putera

70 g kokosa za valjanje šubara

Za glazuru:

100 g crne čokolade

3 kašike ulja

Priprema:

U šerpu sipajte polovinu mleka i stavite da se greje. U ostatak mleka dodajte brašno, gustin, šećer i vanilin šećer. Nakon što mleko provri polako dodajte brašno, tako da se ne naprave grudvice. Skuvajte gust fil, pokrijte prijanjajućom folijom i ostavite da se ohladi.

Potom pripremate biskvit tako što odvojite belanca od žumanaca, pa belanca umutite sa šećerom u čvrst sneg. Dodajte žumanca, pa sve sjedinite miskerom, a potom dodajte brašno, kakao prah, prašak za pecivo, ulje i vodu, pa sve umešajte žicom.

SJAJNA VEST ZA ONE KOJI PLANIRAJU BEBU: Evo kako orašasti plodovi utiču na plodnost

Nakon toga uzmite pleh i obložite ga pek papriom, sipajte smesu i pecite 20 minuta na 200 stepeni.

Kad je kora gotova izvadite i ostavite da se ohladi. Potom vadite krugove, možete rakijskom čašicom ako nemate kalup. Svaki krug presecite na pola.

U ohlađen fil dodajte puter i umutite mikserom. Zatim tim spajate krugove i mažete ih u krug sa filom. Potom uvaljate u kokos. Kada potrošite sve krugove, rastopite čokoladu na malo ulja i sipate odozgo, pažljivo, da ne curi preko ivica.

Ostavite ih da se ohlade u frižederu i služite.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter