Izvor: zenskikutak.rs
06.03.2023 u 18:03
0

Ako vam se dešavaju ove stvari u LOŠOJ STE VEZI

Izuzetno je važno prepoznati u kakvom se odnosu nalazite, jer ćete samo na taj način uspeti da prekinete lošu vezu na vreme.

Kada se osvrnete na sve te nefunkcionalne parove koje ste susretali tokom svog života i pomislite na to koliko je puta vaše srce u prošlosti bilo slomljeno, vidite verovatno šablon koji se ponavlja.

Karakteristike zdravog ljubavnog odnosa:

Uzajamno poštovanje

Poverenje

Spremnost na kompromis

Individualnost

Dobra komunikacija

Kontrola ljutnje

Svađe bez uvreda

Rešavanje problema

Saosećanje

Samopozdanje

Nenametanje mišljenja partneru

Uživanje u vođenju ljubavi

Jasni znakovi da je brak upao u krizu: Možda se vi i partner volite, ali to nije dovoljno da vaš brak opstane

Karakteristike nezdravog odnosa:

Kontrolisanje

Često dolazi do velikih svađa

Nepoštavanje u svakom smislu te reči

Zavisnost

Zastrašivanje od pojedinih stvari

Fizičko nasilje

Seksualno nasilje

– Važno je edukovati mlade ljude o vrednostima uzajamnog poštovanja i karakteristikama zdravih i nezdravih veza pre nego što počnu da izlaze. Mladi često nisu opremljeni potrebnim veštinama za razvoj i održavanje zdravih odnosa, pa možda ne znaju kako da prekinu lošu vezu na odgovarajući način – savetuju na stranici „Youth.gov“ i pozivaju roditelje da razgovaraju sa svojim tinejdžerima na ove teme.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter