Izvor: HAPPY BSC
08.01.2023 u 17:25
0

JASNO I GLASNO BEZ „SKRIVENIH NAMERA“! BSC Happy OTKRIVA koji je to najčešći sukob u komunikaciji muškaraca i žena

Ženski mozak razmišlja sasvim suprotno od muškog.

Žene više teže da razaznaju kakve posledice njihove odluke imaju na druge ljude, dok muškarcima u proseku lakše pada da se distanciraju i da donose naizgled veoma racionalne odluke, za koje se kasnije ispostavi da su ishitrene i loše.

Štefani Štal je rekla da su razlike među polovima urođene, da su društvene uloge za koje se devojčice i dečaci vaspitavaju ono što dovodi do različitih načina ponašanja između polova i da su to čak i neke naučne studije potvrđivale.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

FREEPIK/halayalex

Genetski ili vaspitanjem uslovljeno je to da oko dve trećine muškaraca više teži autonomiji, dok se dve trećine žena nalazi na strani sklonoj vezivanju. Smatra se da samoostvareni pojedinci deluju autonomno u odnosu na spoljna očekivanja. Muškarci uvek više naglašavaju konkretan materijalni aspekt, dok su kod žena osećanja i veza u prvom planu.

Jedno od rešenja koje se nameće za ovaj sukob u komunikaciji muškaraca i žena je da se jasno i glasno bez „skrivenih namera“ kažu svoje želje i očekivanja. Slaba osećanja nisu poželjna u socijalizaciji muškarca. To su najčešće: nemoć, tuga, strah, stid i bespomoćnost. To se kao po difoltu pripisuje ženi. Zato se dečaci uče od malih nogu da to potisnu.

Takođe, nedostatak empatije je odbrana od sopstvenih osećanja slabosti koje čovek ne želi da oseti.

FREEPIK/halayalex

Upravo ta empatija je jedna od osnovnih sposobnosti koje su nam potrebne za zdravu vezu. Problem koji muškarci i žene imaju je kada trebaju da se empatički užive u osećanja druge strane i njenu sposobnost vezivanja.

Štel takođe preporučuje, da ako slabo stojite sa empatijom dopustite sebi da osetite svoja „slaba“ osećanja, a da se u drugom kontaktu otvorite za osećanja svojih bližnjih. Kontakt sa sopstvenim osećanjima možete da uspostavite tako što ćete na njih sasvim svesno paziti.

Ako tad, osetite blagu tugu nemojte da je potisnete automatski, kao inače što radite, već učinite potpuno suprotno – dajte joj prostora u sebi.

FREEPIK/halayalex

To, naravno, neće potrajati zauvek, niti će vas oboriti sa nogu. Osećanja su uvek prolazna i ona pozitivna, a i ona negativna.

Dakle, što je bolja i čvršća veza sa svojim osećajima to će vam manje zagonetno izgledati osećaji vaših partnera.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter