Izvor: afera
21.08.2023 u 11:34
20

AKO SE PRONALAZITE, REAGUJTE ŠTO PRE! Ovo su razlozi zašto parovi prestaju da imaju odnose

Lična definicija zdravog seksualnog života možda nije potpuno ista kao kod naših partnera.

Mnogima je teško poverovati da stres može uticati na naš libido. Pa ipak, prema stručnjacima, stres je krivac broj jedan za parove koji prestanu da imaju seks. Stres na poslu ili kod kuće može iscrpiti i muškarce i žene, čineći san ili neki drugi oblik opuštanja privlačnijim od seksa. Studije su otkrile vezu između stresa i smanjenog seksualnog nagona. Razgovarajte sa svojim partnerom o tome šta vam može izazvati stres i učinite sve što možete da pomognete jedno drugom da se izborite sa tim.

Nisko samopoštovanje

ŠEST ZNAKOVA DA STE OPSEDNUTE BIVŠEM: Doktorka otkriva kako se izvući iz ZAČARANOG KRUGA i nastaviti dalje

Problemi sa samopoštovanjem i izgledom tela mogu uticati na svakog od nas. Na kraju krajeva, nesigurnosti ne diskriminišu. Nisko samopoštovanje može negativno da utiče na odnose osobe, posebno kada je u pitanju fizička intimnost. Pohvalite svog partnera i ne zaboravite da kažete, bilo eksplicitno ili kroz postupke, da ga smatrate privlačnim. Zapamtite: potrebno je strpljenje da biste rešili probleme intimnosti i pomogli partneru da se oseća željeno.

Poglavlje o odbijanju

Da li ste odbili pokušaje partnera u prošlosti? Možda ste bili manje oduševljeni kada je pokušao da vam pokaže naklonost, u spavaćoj sobi ili van nje.

Odbijanje je još jedan od glavnih razloga zašto mnogi parovi prestaju da imaju seks. Niko ne želi da se oseća kao da njegov partner na seks sa njima gleda kao na posao, a to se može dogoditi ako stalno odlažete seks ili nikada ne preuzimate inicijativu. Nedostatak seksa u vezi narušava vezu između para i dovodi do brojnih problema, uključujući depresiju.

Život u vezi bez seksa može učiniti da se partneri osećaju neželjeno, neprivlačno i potpuno frustrirano. Seks postaje obavezan i kao rezultat toga, bilo koji partner počinje da se oseća frustrirano i gubi motivaciju da posveti energiju drugim važnim oblastima života.

Ako tražite savet kako da preživite vezu bez seksa ili kako da prevaziđete nedostatak intimnosti, biće vam od velike pomoći da se konsultujete sa sertifikovanim seksualnim terapeutom koji se bavi pitanjima intimnosti. Cilj seksualne terapije je da pomogne ljudima da prevaziđu fizičke i emocionalne izazove kako bi imali zadovoljavajuću vezu i udoban seksualni život.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

20 thoughts on “AKO SE PRONALAZITE, REAGUJTE ŠTO PRE! Ovo su razlozi zašto parovi prestaju da imaju odnose”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter