Izvor: Sputnjik
24.02.2021 u 21:42
0

BOLJI VID ZA TRI MINUTA! Čudotvorna tehnika japanskog lekara! (VIDEO)

Vežbanje očiju tokom tri minuta dnevno, za 28 dana, može da popravi vid, obećava japanski oftalmolog i profesor Univerziteta Šova u Tokiju Rui Hiramacu u svojoj knjizi.

VAŽNO

SASTANAK VUČIĆA I PATRIJARHA: Naš je posao da gledamo da izbegnemo sukobe (VIDEO)

AMERIKA U ŠOKU: Više nismo saveznici! Vaša vojska nije dobrodošla!

DODIK OTKRIO POKVARENI PLAN SARAJEVA! Nećemo im dozvoliti da to urade!

NAJAVLJENA PROIZVODNJA: Stiže nam kombinovana vakcina

VELIKA POBEDA SRBIJE: Lažnoj državi sprečeno učlanjenje u Konferenciju ustavnih sudova Evrope!

To je posebno važno danas kada su oči opterećenje stalnim gledanjem u različite ekrane.

Ove vežbe mogu da budu korisne za sve koji pate od kratkovidosti, dalekovidosti, astigmatizma ili zamora očiju, navodi japanski lekar u svojoj knjizi koja je za kratko vreme postala jedna od najprodavanijih na „Amazonu“.

Radi se o jednostavnim vežbama koje traju tokom samo tri minuta dnevno, daju vidljive razultate posle 28 dana, a zasnovane su na takozvanim „Gaborovim zakrpama“, navodi Hiramacu, prenose mediji iz Španije, gde je nedavno prevedena njegova knjiga.

„Gaborove zakrpe“ zapravo su slike zamućenih linija koje se koriste za vizuelne vežbe. Japanski lekar preporučuje da se vid, ali i mozak, vežbaju tako što će se među više „Gaborovih zakrpa“ nađu dve iste.

Pored vida, japanski lekar navodi da su takve vežbe korisne i u prevenciji demencije.

Kod ljudi koji pate od kratkovidosti ili dalekovidosti, mozak pokušava da kompenzuje „grešku“ oka i da izoštri slike koje ono daje. Zahvaljujući ovim vežbama, usavršava se moždana aktivnost u fokusiranju oka i vid se popravlja.

PROČITAJTE JOŠ

PORFIRIJE O „DARI IZ JASENOVCA“ Progovorili o onome što se decenijama skrivalo

SUD PRESUDIO! Svi ilegalni imigranti da se deportuju!

LONČAR: Naš cilj je da vakcinišemo više od 2,5 miliona ljudi

SRBIJA DONIRALA SEVERNOJ MAKEDONIJI NOVE KOLIČINE VAKCINA! Premijer Zaev izrazio zahvalnost predsedniku Vučiću! (GALERIJA)

Druga vežba koju preporučuje japanski oftalmolog je naizmenično posmatranje objekta koji je udaljen i onog koji je blizu. Kako objašnjava, to je naročito korisno za ljude koji provode puno vremena ispred kompjutera ili zua one koji pate od dalekovidosti.

Oftalmolog preporučuje i „toplotnu terapiju“ za oči, koja pomaže da se bolje vidi, ali i da se oči odmore, te da se ublaže glavobolje, iritacije oka…

Ona može da se izvodi tako što se na oči stavi blago zagrejan vlažan peškir i drži se dok se ne ohladi. Druga opcija je da se protrljaju dlanovi dok se ne zagreju, a onda stave na zatvorene oči i drže 30 sekundi.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter