Izvor: Happy BSC
06.12.2021 u 13:39
0

U EMISIJI „SAVETNIK“ NA TV HAPPY: Profesor objasnio zašto nas muči stomak i koja su rešenja!

Kada je reč o zdravlju, bilo bi poželjno da slušamo svoje telo i da ne radimo ništa „na svoju ruku“.

Emisija „Savetnik“ kod Jovana Romanića na TV HAPPY ugostila je profesora dr. Vojislava Perišića. 

-Sećate se šta su naši stari imali,  ormaru jabuku, u podrumu bundevu, mušmulu, dunju…Grozim se kada pogledam kakva je hrana u marketima. Zna se kako se ostavljala turšija nekad da bi što duže trajala. Ostavljala se oprana, nebarena i u sirćetu. Ona kada se obari samo se uništi. Kuvano žito je značajno, to su B vitamini. Ne kažem da ne bu trebalo uzimati južna voća, ali ova naša su proverena. Rakija od jabuke kožare je najbolja, čista je i pravi se od neprskanog voća. Ja sam inače pod velikim utiskom raka pankreasa. To se sve dešava zbog hemikalija. Dakle, vodite računa šta jedete, rekao je profesor dr Vojislav Perišić  u emisiji „Savetnik“ na TV HAPPY.

O problemima sa želucem, profesor dodaje: 

-Tu imamo višak kiseline kada vas muči gorušica. Moraju se uzimati lekovi za suzbijanje kiseline. Uzimajte uveče. Evo ja uzimam dugo te lekove. Ujutro je dobro uzimati vlaknaste namirnice, mandarine, a tek posle dolaze kapitalne namirnice. Još bolje je uzimati ovsene pahuljice. I boza je dobra da se pije, pa si sit ceo dan. 

Profesor dalje kaže:

Kupus je odličan da bi se smanjila karcino geneza debelog creva. Kiseli kupus je jako zdrav. Rasol je isto izuzetno zdrav da se uzima. Ne bacajte ga nego ga koristite. Kada pečemo prasiće, nije dobro da se stavlja u zamrzivač. Proliv je isto jako veliki problem. Nečista voda nam takođe stvara probleme. Bitno je piti mineralnem vode. Paraziti se en nalaze u morskoj vodi.

O mesu, profesor Perišić kazao je: 

-Čovek mora da jede crveno meso, pogotovo goveđe. Gvožđe se apsorbuje iz mesa. 300 grama sedmično bi trebalo jesti, a jedno jaje svaki dan. Nisu naše bake džaba bile pored šporeta satima. Bar su nam deca bila zdrava. 

Ukoliko ste propustili neku od emisija posetite naš You Tube kanal i budite uvek u toku https://www.youtube.com/user/tvhappyserbia

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter