Izvor: Informer
12.03.2024 u 13:22
0

NIJE ZA ŠALU: Ovo su simptomi „Rinovirusa“ koji hara Srbijom!

S obzirom na to da svakodnevne temperaturne amplitude imaju dalekosežne posledice po naše zdravlje, kako psihičkih - tako i fizičkih razmera, treba imati na umu da je preventiva i odgovoran pristup krucijalan model dugoročnih zdravstvenih benefita.

Proteklih dana možemo čuti kako su domovi zdravlja širom Srbije puni, a građani se neretko žale na slične simptome, poput malaksalosti, povišene telesne temperature, kostobolje, upale disajnih puteva.

Simptomi traju čak do sedam dana, ali ga mnogi izdrže na nogama – smatrajući da su time rešili problem, ali se posledice mogu javiti nakon nekoliko nedelja, u vidu hroničnog umora, osećaja iscrpljenosti i blage glavobolje u predelu slepoočnica.

HITNO POVUČEN OVAJ LEK! Srbi ga masovno koristili tokom KOVIDA

Svi se pitaju da li je u pitanju obična prehlada ili ipak postoji uročnik ovog nimalo bezazlenog stanja – koji kod ugroženih grupa, poput beba, hroničnih bolesnika i osoba sa autoimunim oboljenjima zahteva posebnu pažnju i tretman.

U pitanju je „Rinovirus“!

 

„Rinovirusi“ izazivaju sindrom obične prehlade. Promene na sluzokoži su kataralne prirode i prati ih pojana eksudacija koja je u početku sluzava, a kasnije sa superinfekcijom može postati gnojna.

U kliničkoj slici nakon inkubacije od jednog do tri dana,  javljaju se lokalni simptomi kao što su zapušenost nosa i ušiju, pojačano suzenje iz očiju, kijavica, grebanje u guši, suv nadražajan kašalj. Bolest može da se komplikuje purulentnim rinitisom, sinusitisom, otitisom.

Iako vam na mah deluje da možete uz suplemente i medikamente ozdraviti začas, savetujemo vam da ipak posetite odabrenog lekara, kako biste analizama proverili CRP i opšte stanje organizma.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter