Izvor: ALO
14.06.2024 u 11:18
0

NA OVIM PUNKTOVIMA DANAS MOŽETE DATI KRV: Najpotrebnije su krvne grupe 0+, 0- i A-

Svetski dan dobrovoljnih davalaca krvi obeležava se 14. juna, kao vid podrške davaocima i tim povodom će se održati akcije u našem gradu kao i u gradovima širom Srbije.

Transfuzija krvi ima ključnu ulogu u zbrinjavanju pacijenata kojima je potrebna krv i komponente krvi, ona čini da pacijenti žive duže i kvalitetnije.

Krv je moguće dati u Institutu za transfuziju krvi Srbije, u Ulici svetog Save broj 39, od 7 do 19 časova, u Studentskom domu „Studentski grad” od 11 do 15 i na Čukarici u Požeškoj ulici ispred doma zdravlja, gde će crveni autobus biti postavljen od 9 do 14 časova, kao i u Valjevu i Šapcu.

U Srbiji je dnevno potrebno obezbediti 1.000 jedinica krvi, odnosno organizovati akcije dobrovoljnog davanja krvi na kojima će 1.000 ljudi dobrovoljno dati krv. Davalac krvi može biti svaka zdrava osoba starosti između 18 i 65 godina kod koje se pregledom utvrdi da davanje krvi neće ugroziti nju, niti osobu kojoj bi se ta krv primenila, navodi se na sajtu Instituta za transfuziju krvi.

 

 

KIFLICE SA DŽEMOM IZ BAKINE KUHINJE: Bude nostalgiju na neka prošla vremena, a uspeće svima!

 

 

Institut za transfuziju krvi Srbije, Svetog Save 39, u petak 14. juna radiće od 7 do 19 časova.

Svetska zdravstvena organizacija ove godine posebno ističe značaj transfuzije krvi u neonatologiji, kao i u raznim prirodnim ili izazvanim katastrofama.

Prema trenutnim podacima na sajtu Instituta za transfuziju krvi Srbije, nedostaje davalaca za krvne grupe 0 pozitivna i 0 negativna, A pozitivna i A negativna, kao i B negativna.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter