Izvor: Glossy
10.11.2023 u 17:31
0

NAJPOPULARNIJA DIJETA NA SVETU: Uz pomoć mediteranske ishrane dovedite liniju do savršenstva

Mediteranska dijeta za vitku liniju.

Bez obzira na to pokušavate li da smršate ili samo želite zdravo i zasitno jelo koje prenosi duh Grčke i Mediterana, ovo jelo morate probati.

Mediteranska dijeta jedna je od najpopularnijih na svetu, a brojna naučna istraživanja dokazala su njenu efikasnost i prednosti po zdravlje.

Njene tajne su raznovrsnost i uravnoteženost, dve ključne strategije za zdravo mršavljenje, ali to je samo deo priče o mediteranskom načinu ishrane.

–Mediteranska dijeta se smatra zdravom jer naglašava neprerađene namirnice s mnogo hranljivih materija i ograničava prerađenu i rafinisanu hranu, koja je često bogata nezdravim mastima, dodatim šećerima i solju – kaže Trista Best, registrovana dijetetičarka u kompaniji Balance One Supplements.

U skladu s tim, bili na dijeti ili ne, mediteranski način ishrane je pametan izbor za očuvanje zdravlja, a evo nekoliko ideja šta biste mogli da pripremite za ručak po njenim principima.

idejaza ručak na mediteranskoj dijeti

Brijam – grčki složenac od povrća

Sastojci:

4 krompira

2 tikvice

2 paradajza

2 glavice crnog luka

2 plava patlidžana

2 kašike pasiranog paradajza

maslinovo ulje po potrebi

2 dl vode

5 čenova belog luka

peršun po ukusu

masline po ukusu

so i biber po ukusu

Isecite sve povrće na tanke kriške, a čenove belog luka na četvrtine.

Potom sipajte maslinovo ulje u duboku posudu za pečenje, pa ređajte najpre krompir, pa crni luk, pa patlidžan, pa tikvice, s ti što pazite da sipate so i biber posle svakog sloja.

Zatim pospite seckanim čenovima belog luka, maslinama i peršunom.

Preko toga nalijte vodu, u kojoj ste prethodno razmutili pasirani paradajz.

Zatim oblijno prelijte maslinovim uljem i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter