Izvor: bsc happy portal
02.11.2023 u 16:01
0

SAVRŠENI TRIKOVI ZA NEGU KOSE: Žene, vrlo je jednostavno

Nauči kako da neguješ, hraniš i “krotiš” kosu.

Ako ne obraćaš previše pažnje na to koje šampone koristiš u proleće, leto i jesen, zimi to ne sme da bude slučaj! Sve što radiš mora biti podređeno tome da kosa povrati vlažnost. Biraj proizvode koji dubinski hidriraju i neguju, a agresivne sastojke poput sulfata i parabena koji dodatno pospešuju sušenje temena i vlasi, izbegavaj u širokom luku.

Upravo zbog činjenice da je kosi potrebno više vlage zimi, pri svakom pranju obavezno koristi balzam. Obrati posebnu pažnju na krajeve koji su po pravilu najoštećeniji, a za njihovo ispiranje uvek koristi hladnu vodu. To će pomoći vlasima da zadrže vlagu i postanu mekše i sjajnije.

ZBOG OVE GREŠKE PRI ŠMINKANJU IZGLEDATE STARIJE: Evo kako se pravilno nanosi maskara (VIDEO)

Uključi negujuću masku u svoju rutinu nege

Nažalost, u zimskom periodu čak ni redovna upotreba regeneratora neće biti dovoljna da nahrani ekstremno isušene vlasi. Zato je važno da u narednim mesecima koristiš adekvatne hidrirajuće maske sa visokom koncentracijom sastojaka za negu i obnavljanje. Maske su idealne za oporavak kose, jer joj vraćaju glatkoću i sjaj, zdržavaju vlagu i čine da izgleda zdravije i lepše.

Kupaj se isključivo mlakom vodom

Zamagljena ogledala u kupatilu, para kao u sauni… Ko bi odoleo vrućoj kupki kada je napolju “debeli” minus? Ali, ako planiraš da pereš kosu vrućom vodom – zaboravi odmah! Ekstremno topla voda može da ošteti pramenove i spere sva ulja što za posledicu ima dehidriranu kosu. Zato, koliko god da vruć tuš može da zvuči kao dobra ideja, bilo bi bolje da ga zaobilaziš. Teme ispiraj mlakom, a krajeve hladnom vodom.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter