Izvor: reuters
07.03.2024 u 11:25
0

OPASNO UPOZORENJE: U preparatima PROTIV akni pronađen benzen – kancerogeno hemijsko jedinjenje

Laboratorija u Nju Hejvenu, u Konektikatu, takođe je podnela peticiju američkoj Upravi za hranu i lekove, pozivajući regulatora da povuče proizvode, sprovede istragu i revidira smernice industrije, prenosi Rojters.

Benzen, koji je već pronađen u određenim kremama za sunčanje i suvim šamponima, mogao bi da se formira na „neprihvatljivo visokim nivoima“ i u proizvodima za lečenje akni sa benzoil peroksidom koji se izdaju na recept i bez recepta, naveli su iz laboratorije Valisure.

Target i Estee Lauder nisu odgovorili na Rojtersov zahtev za komentar.

Visoki nivoi benzena nisu pronađeni samo u testiranim proizvodima protiv akni, već i u vazduhu oko inkubiranih proizvoda, što ukazuje da bi kancerogena materija mogla da iscuri iz nekih pakovanja, što predstavlja potencijalni rizik od udisanja, rečeno je iz laboratorije Valisure.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter