Izvor: happyBSC
07.09.2020 u 15:19
0

DOJENJE, ZA I PROTIV Evo zašto majke neće da hrane novorođenčad

Nauka kaže da većina žena može da doji svoje novorođenče. Međutim, postoje i one koje iz nekog razloga ne mogu ili ne žele da doje svoje dete, zbog toga se često odlučuju za hranu za bebe.

Postoje određena medicinska stanja koja mogu sprečiti majku da proizvodi mleko. Neke žene imaju ravne bradavice, što dojenje može učiniti još izazovnijim. Osim toga, postoje i novorođenčad koja ne mogu da se doje.

Neke žene osjećaju postporođajnu anksioznost ili depresiju pa im je još dojenje previše. Neke žene mogu na osete nelagodnost dok doje ili samo kada pomisle na to, pa bi mogle da odustanu od dojenja.

Bilo da se radi o sopstvenoj želji da se vrati na posao ili da to mora da učini kako bi izdržavala porodicu, uz novi raspored biće nemoguće da doji. Iako postoji opcija da tokom pauza ispumpava mleko, to može biti veoma naporno, a verovatno ni na radnom mestu neće imati adekvatno mesto na kojem može izdijiti mleko.

Devet meseci dojenja može učiniti da majka to telo više ne doživljava svojim. A ako mora biti tu za novorođenče 24/7 i biti spremna da doji u svako doba, može se osećati kao da je samo mašina za hranjenje.

Mnoge žene će čeznuti da vrate stari oblik svog tela, a dok doje to baš i nije moguće.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter