Izvor: happyBSC
05.09.2020 u 14:54
0

OVO NE TREBA BEBI Šest stvari koje su suvišne za novorođenče

Kada roditelji iščekuju prvi put bebu obično prave spisak potrebnih stvari koje će trebati njihovom novorođenčetu. Od odeće, pelena, kreveta, kolica, ali i svih onih proizvoda za koje misle da će im u budućnosti zatrebati.

Međutim, postoji jako mnogo stvari koje vam nikada neće zatrebati. Na primer, ogradice za krevet bebe roditelji često kupuju kako mališani ne bi udarali glavom o stranice krevetića ali ovaj predmet deci može postati prava noćna mora. Stručnjaci upozoravaju da ogradice predstavljaju opasnost i povećavaju rizik od sindroma iznenadne smrti novorođenčeta. Predlaže se da svi predmeti koji mogu prekriti detetovo lice drže podalje od kreveta.

Nosiljka za bebe s uskom bazom dete drži u najnezdravijem položaju. Naime, nošenje bebe na ovaj način stvara veliku napetost na kičmi i povećava rizik od iščašenja kuka. Rizik je posebno veliki za bebe mlađe od 6 meseci. Nošenje beba ima brojne prednosti i za roditelje i za decu samo imajte na umu da nosiljka treba imati široku bazu.

Kada bebe počnu da se kreću po kući roditelji popuste iskušenju pa kupe hodalicu. One su, međutim, u nekim zemljama, poput Kanade – ilegalne. Hodalice predstavljaju veliki rizik i od traume jer se deca mogu da se prevrnu ili još gore da padnu.

U svakom trećem slučaju utapanja kod dece mlađe od 2 godine uzrok je ssdište za kadu. Neki roditelji misle da su ta sedišta sigurnosna, međutim deca mogu skliznuti u vodu i utopiti se.

Jastuci za bebe takođe su bespotrebni. Na primer jastuk detetu može da začepi nos i usta. Roditelji moraju da imaju na umu da ih odojenčad jednostavno ne trebaju. Jastuci u su apsolutno nepotrebni za decu mlađu od dve godine.

Roditelji se jako trude da pomognu svojoj bebi da bolje spava jer samo tako mogu imati malo slobodnog vremena. Međutim, gnezda za bebe neće pomoći vašem novorođenčetu da bolje spava.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter