Izvor: Objektiv
26.10.2021 u 12:53
0

PRAVILO VASPITANJA 3-6-9-12: Ova metoda je revolucionarna, a otkrili su je stručnjaci

Slobodno se može reći da danas ne možemo da zamislimo život bez mobilnih telefona

PROČITAJTE JOŠ:Oglasila se ćerka Miše Kovača i otkrila u kakvom je stanju pevač

U poslednjih nekoliko godina svedoci smo da su društvene mreže, igrice i generalno Internet zauzeli veliko mesto u našim životima.

Danas je gotovo nemoguće zamisliti život bez telefona.

Roditelji često, već sa navršenih 10 godina života, detetu nabavljaju telefon.

Uglavnom je to zbog toga da bi mogli da budu u kontaktu sa detetom kad su razdvojeni.

Međutim, ponekad se roditelji previše zanose, pa se trude da svom detetu kupe što bolji telefon, koji ima gotovo sve.

Osim što će takav telefon detetu služiti za komunikaciju sa roditeljima, najverovatnije će ga koristiti i za druge aktivnosti, poput društvenih mreža ili igranja igrica.

PROČITAJTE JOŠ:Devojka Milana Marića OSTAVILA PORODICU zbog njega!

Nove tehnologije mogu biti izuzetno opasne po decu ako ne znaju kako da ih koriste i ako ne postoji nadzor roditelja. Zbog toga je veoma važno da budete upućeni u to šta vaše dete radi na svom telefonu.

Osim toga, zavisnost od interneta je uzela maha toliko da se u svetu otvaraju klinike za lečenje. Stručnjaci iz svih krajeva sveta su se udružili u potrazi za rešenjem ovog problema, ali do rešenja još uvek nisu došli.

Društvene mreže i Internet su skoro svima danas na dohvat ruke, pa je tako nešto veoma teško kontrolisati. Ipak, najbolji predlog stigao je sa Australijskog koledža za pedijatriju.

Stručnjaci smatraju da deca ne bi trebalo da se upoznaju sa internet – uređajima pre treće godine života. Čak i posle tog perioda, trebalo bi da postoji oraničenje od najviše sat vremena dnevno.

Foto: Profimedia/Kirill Ryzhov / Panthermedia / Profimedia

Međutim, tu je problem što pojedini roditelji, kada nemaju vremena da se igraju sa svojim detetom, daju mu telefon da ga “zabave”. Umesto toga bilo bi dobro da bolje organizujete svoje vreme i da se družite sa svojim detetom bez korišćenja mobilnih uređaja i aplikacija.

Stručnjaci sa Australijskog koledža predlažu i korišćenje pravila 3-6-9-12 kao obrazac upotrebe savremenih oblika komunikacije, koji predlažu svim roditeljima.

Evo šta to znači:

1. Nema korišćenja kompjutera i telefona do 3. godine.

3. Nema korišćenja Interneta do 6. godine.

3. Zabranjeno je igrati igrice pre 9. godine.

4. Nije dozvoljeno imati društvene mreže pre 12. godine.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter