Izvor: Alo.rs
10.10.2023 u 10:38
0

ŠTA ZNAČI AKO VAŠ PAS PRETERANO LAJE: Ovo morate znati

Ne koristite zaštitne korpe na duži vremenski period ili bilo koje slične uređaje koji drže usta zatvorena.

AKO VAS NAPADNE PAS, IZGOVORITE MU SAMO OVU REČ: Tako ćete sebi SPASITI ŽIVOT, kad je ČUJE UKOPAĆE SE U MESTU

Promena ponašanja psa koji preterano ili prečesto laje zahteva mnogo rada, vremena, vežbe, upornosti i strpljenja. Prvo pravilo je: obraćajte se psu koji se ovako ponaša mirno i odlučno, ali nikada ne vičite.

Ako vaš pas laje kada je sam u stanu ili kući, pre nego što ga napustite, pokušajte da ga izmorite. Izvedite ga u dugu šetnju, igrajte se i trčite s njim. Ako ga ostavite kod kuće dok ste odsutni, nađite nekoga da ga prošeta ili se igrajte sa njim najmanje jedan sat tokom vašeg odsustva.

Nabavite igračke koje su pune hrane. Takva aktivnost će ga zabaviti najmanje nekoliko sati. Uzrok prekomernog lajanja može biti i zdravstveni problem. To mogu biti neke bolesti mozga, razni bolovi i slično.

Obavezno proverite zdravlje vašeg ljubimca kod veterinara ako se lajanje nastavi. Tokom socijalizacije i treninga, nemojte učiti psa da laje na nepoznate zvukove. Budite strpljivi i uporni kada ga učite da ne laje na ljude ili druge životinje.

Ne koristite zaštitne korpe na duži vremenski period ili bilo koje slične uređaje koji drže usta zatvorena. Ovo će ga sprečiti da laje, ali će povećati njegovu frustraciju i lajanje će se samo pojačati kada su mu usta slobodna.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter