Izvor: Happy BSC
14.11.2021 u 20:20
0

STARO JELO DANAS ZABORAVLJENO: Cicvara po receptu naših baka

Cicvara je tradicionalno jelo koje su naš bake spremale svakodnevno, a koje je danas prilično zapostavljeno. Nekad se nijedna kuća nije mogla zamisliti bez cicvare. 

Sastojci:

1/2 kg sira – masni ili punomasni sir

2 dcl vode

2 dcl mleka

200 gr kajmaka- stari kajmak najbolje ide

kukuruzno brašno po potrebi – belo ili žuto

so

PROČITAJTE JOŠ: IDEALNA POSLASTICA ZA MODERNE DOMAĆICE: Torta „Lenja žena“

Priprema:

Vodu i mleko stavite u šerpu i zagrevajte. Sir izmrvite ili isecite na listove i stavite u vrelo mleko i vodu da se kuva. Što masniji i stariji sir, sir pune arome, kao što su to ovčiji ili kozji sir, daće vam bolji ukus cicvare. Kada masa počne da ključa počnite da sipate brašno neprekidno mešajući masu. Mešajte dok se masa ne izjednači. Dodajte kajmak i nastavite da mešate oko 10 minuta.

Probajte cicvaru da li je dovoljno slana, ako nije dodajte so. Ako imate jak ovčiji ili kozji sir koji je slan i stari kajmak, verovatno vam so i neće trebati. Mešajte sve dok vam testo ne postane gumenasto od rastopljenog sira i dok cicvara ne počne da pliva u masnoćama. Kada se to desi, cicvara je gotova. Po vrhu je pospite sečenim peršunom ili nekom drugom začinskom biljkom zbog ukrasa. Ili je prelijte kiselim mlekom.

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter