Izvor: Trpeza
18.02.2024 u 19:06
0

POSNI PREBRENAC: Probajte čuveno jelo po KAFANSKOM RECEPTU

Potrebno je

250 g pasulja tetovca

350 g luka isečenog na rebarca

150 g praziluka, isečenog na kolutiće

1 čen sitno isečenog belog luka

pola glavice sitno isečenog crvenog luka

1 kašičica ljute tucane paprike

pola kašičice slatke začinske paprike

so i sveže mleveni crni biber po ukusu

150 ml maslinovog ulja

3 lista lorbera

TESTO ZA PICU: Po starom receptu italijanskih pica majstora, a gotovo začas

Priprema

Pasulj operite pa nalijte vodu i ostavite da nabubri preko noći. Rernu zagrejte na 180 stepeni.Odlijte vodu i sipajte novu pa kuvajte pasulj 10 minuta i opet odlijte vodu. Kad provri, dodajte luk i dinstajte dok pasulj ne omekša.

Pržite luk i praziluk u tiganju  dok se ne karmelizuju, a zatim dodajte beli luk dok ne počne da miriše. Skinite sa ringle i začinite. U jednu posudu sipajte malo ulja, trećinu kuvanog pasulja, posolite, pobiberite i poprskajte uljem nakon što ga ubacite u posudu. Pola količine luka rasporedite po pasulju pa ponovite  ceo postupak sa ostatkom pasulja, luka i začina.

Prelijte sve kutlačom vode u kojoj je pasulj kuvan, začinite po ukusu i stavite u rernu. Zapecite 35 do 40 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prijatno!

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter