Izvor: Blic
03.11.2023 u 21:46
0

SVI GA IMATE U KUĆI: Uz pomoć ovog povrća kosa raste kao luda

Uz pomoć ovog povrća kosa raste kao luda

Osim što je sasvim normalno da nam svakodnevno opadne između 50-100 dlaka, sezonsko proređivanje kose takođe je normalno i nije zabrinjavajuće. Ipak, neke od naših navika i te kako doprinose opadanju kose i potrebno je prepoznati ih i prestati da ih radimo, piše „Real Simple“.

5 grešaka u nezi kose koje većina nas učestalo radi, a utiču i na njeno proređivanje:

Korišćenje previše proizvoda

Korišćenje previše preparata za kosu može imati negativan efekat i na kraju otežati dlaku. Problem nastupa i onda kada se previše nanesenoga proizvoda pravilno ne ispere. Osim nanošenja preparata za kosu, potrebno je obratiti posebnu pažnju i na čišćenje.

‘Manje je više kada su u pitanju proizvodi za kosu’, kaže dermatolog Daval G. Banusali, ‘razmišljajte o svojoj kosi kao o maloj biljci. Previše proizvoda može otežati grane i uzrokovati lomljenje.’

Unsplash ilustracija

Šampon za suvo pranje nije najbolje rešenje

Preterano korišćenje šampona za suvo pranje takođe stvara nakupljanje proizvoda na vašem temenu, napominje dr. Banusali. Kaže da ako poprskate malo takvog šampona, treba temeljno oprati kosu u sledeća 24 sata. Pokušajte ne koristiti suvi šampon više dana zaredom.

Zanemarivanje vlasišta

Važno je dati prioritet zdravlju vlasišta. Da je važno imati zdravo mesto gde vaša kosa počinje da raste, tvrdi poznati frizer slavnih Marti Harper: ‘Pravilno kondicioniranje i čišćenje vlasišta je ključno. Preporučujem nedeljni piling za povećanje protoka krvi, sredstvo za čišćenje vlasišta i održavanje pravilne PH ravnoteže.’

Ne zaboravite na brigu iznutra

Tekstura i rast kose pod velikim su uticajem genetike, ali do istanjivanja kose može doći i ako ne unosite dovoljno hranjivih materija. ‘Vrlo je važno jesti celovitu hranu i uzimati kvalitetne dodatke ishrani’, kaže Harper, a prenosi „Sensa.hr“.

Stres je uzrok mnogih problema

Kontinuirani stres može potencijalno uticati na zdravlje i izgled vaše kose. Potrudite se da odvojite vreme za brigu o sebi, reći ‘ne’ dodatnim obavezama i distancirati se od situacija koje uzrokuju stres i negativno raspoloženje.

Voda od luka je lek za jaču kosu.

ali ih morate adekvatno čuvati!

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter