Izvor: kurir.rs
29.11.2023 u 13:52
0

TAMNA STRANA ESTETSKE HIRURGIJE: Kakve opasnosti mogu da kriju hijaluronski fileri?

Reklame često daju obećanja o načinima za postizanje besprekorne lepote bez tragova starenja, ali retko se govori o tome da može da postoji i opasna strana

Hijaluronski fileri su postali neizbežan trend u svetu estetike, što ne iznenađuje zbog svih benefita koje pružaju. Ali, dok slike savršenih jagodica i mladolikih usana preplavljuju društvene mreže, retko ko hoće da istakne na šta sve treba obratiti pažnju pre nego što se odlučite za ovu proceduru.

Da li su hijaluronski fileri stvarno karta ka putu do večne mladosti ili se iza blistavih reklama kriju i opasnosti koje mogu trajno uticati na vaš izgled i zdravlje? Otkrivamo šta se zaista krije iza glamuroznog sveta hijaluronskih filera.

Zašto su hijaluronski fileri tako popularni?

Hijaluronski fileri, često hvaljeni kao čarobni eliksir mladosti, jer sadrže hijaluronsku kiselinu koja se i prirodno nalazi u našem telu, postali su sinonim za brzu transformaciju i podmlađivanje.

Rezultati ove procedure za povećanje atraktivnosti llica, konturiranje jagodica i brade ili povećanje usana su vidljivi odmah nakon zahvata, dugotrajni su, a oporavak je praktično nepostojeći.

A hijaluronska kiselina, kao glavni sastojak hijaluronskih filera, hidrira kožu i vraća joj sjaj, jedrinu i čini je elastičnom i čvrstom.

Međutim, postoje stvari na koje treba da obratite pažnju!

Kvalifikacije stručnjaka – prvi korak ka sigurnosti

Izbor stručnjaka koji će da obavi proceduru sa hijaluronskim filerima je ključan! Nekvalifikovani praktičari i nestandardizovani materijali mogu dovesti do katastrofalnih posledica. A kako izbeći rizik?

Za uspešne i bezbedne tretmane hijaluronskim filerima, ključno je da ih sprovode isključivo licencirani lekari specijalisti iz oblasti plastične hirurgije i dermatologije. Stručnost i bogato iskustvo su neophodni za sprečavanje bilo kakvih neželjenih komplikacija. Pored toga, od izuzetne je važnosti da se koriste samo sertifikovani materijali proverenog kvaliteta, koji su prošli stroge kontrole i testiranja, kako bi se garantovala maksimalna bezbednost pacijenta i efikasnost tretmana.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter